southampton_newcastle premier_league pl 10.fordulóSzombat délután a St Mary's-ben lép pályára a csapat,  a 16. helyen álló Southampton lesz az ellenfél a bajnokságban.

 

Kilenc nyeretlen mérkőzés után a Mark Hughes vezette Southampton következik a bajnokságban. A szentek az eddigi kilenc forduló során hat pontot gyűjtöttek össze (egy győzelem, három döntetlen), és ötször kaptak ki. A legeredményesebb játékosuk Daniel Ings, aki három gólt számlál a mostani PL idényben.  Ezzel a három góllal pedig ő lőtte a csapata góljainak az 50%-át a most futó idényben (6 góljuk van összesen). Nálunk Joselu a legeredményesebb játékos, 2 góllal (mi szintén hat gólt lőttünk eddig).

Amennyiben nem elég, hogy ugyanannyi gólt lőttünk eddig 9 forduló után, mint a 'Soton, akkor azt is megjegyezném, hogy ugyanannyi gólt is kaptunk, szám szerint 14-et.

southampton_newcastle premier_league pl 10.fordulóA Southampton elleni mérkőzésen az egyik fő kulcs momentum Pierre-Emile Hojberg semlegesítésének a megoldása lesz majd (Ings mellett). A dán középpályást nyugodtan nevezhetjük Mark Hughes egyik kulcsemberének. Hojberg a második legeredményesebb játékosa a szenteknek 2 góllal. Ő adta a legtöbb passzt a csapatában eddig (504-t), és ő szerezte a legtöbb labdát is, szám szerint 21-t (nálunk Diame vezet 34-vel).  

Egy kis örök mérleg (statisztika), a két csapat szemtől-szemben:

A két csapat eddig 34 mérkőzést játszott le egymás ellen, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy nagyon kiegyensúlyozott eddig ez a párharc. A Southampton 15 alkalommal, a Newcastle 12 alkalommal tudta győztesen elhagyni a pályát, emellett pedig 7 alkalommal született döntetlen.

A Southamtpon otthonában (ha a döntetleneket nem vesszük figyelembe) a következő a mérlegünk: 12 vereség, és mindössze 1 győzelem. Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy nem nyerni járunk a St Mary's tadionba.

Ezzel szemben otthon (szintén nem figyelembe véve a döntetlent) a mérlegünk ellenük: 11 győzelem, 3 vereség.

southampton_newcastle premier_league pl 10.fordulóA legutóbbi 5 mérkőzés egymás ellen:

  • Newcastle-Southampton 3-0, 2018. március 10.
  • Southampton-Newcastle 2-2, 2017. október 15.
  • Southamtpon-Newcastle 3-1, 2016. április 9.
  • Newcastle-Southampton 2-2, 2015.  augusztus 9.
  • Newcastle-Southampton 1-2, 2015. január 17.

A hétvégén visszatérhet a pályára Ciaran Clark és Salomón Rondón is.  Utóbbi játékos visszatérése különösen fontos lehet az ellenfél kapuja előtt.

Mit gondoltok, megszületik az első győzelmünk a bajnokságban? A Southampton elleni idegenbeli statisztikánk elég borzasztó. De miért ne kezdhetnénk el már most szombaton javítani rajta?

Hajrá Newcastle!
Gyula4