A csapat  nyári igazolása elismerte, hogy sokkoló, ahogy a csapat számára indult a 2018/19-es szezon.

 

Yoshinori Muto nyáron érkezett a klubhoz a Mainztól 9,5 millió euró ellenében. A japán játékos pedig előzetesen aligha gondolta volna azt, hogy kilenc forduló elteltével még nem lesz majd győztes bajnoki mérkőzése a Newcastle United színeiben.

A japán támadó a csapat jelenlegi helyzetéről, és az angliai beilleszkedéséről beszélt a sajtóban:

"Nem tudtam elképzelni azt, hogy így fogjuk kezdeni az idényt. Sajnálom a szurkolókat."

"Még mindig van időnk arra, hogy változtassunk a helyzetünkön. Ehhez pedig kezdetnek szükségünk van a három pontra a Southampton elleni bajnoki mérkőzésen."

"Igyekszem az itteni élethez alkalmazkodni. Keményen tanulok,  az angol nyelvű kommunikáció megkönnyítése érdekében. Szeretném tökéletesen elsajátítani az angol nyelvet. A német nyelvet nehéz volt megtanulni, de keményen tanultam, amelynek következtében sikerült jól kommunikálnom a csapattársakkal, és ez segítette a beilleszkedésemet is."

"A családom még nem csatlakozott hozzám. De természetesen már várom, hogy idejöjjenek. Amikor itt lesznek, azt hiszem, hogy képes leszek lazítani, és rendezni a labdarúgáson kívüli életet."

"Természetesen nem vagyok mint boldog. De úgy érzem, ha pozitív próbálok maradni, akkor a körülöttem lévő emberek is jobban érzik magukat. Még akkor is igyekszem mosolyogni, ha aggódom, vagy kemény helyzetben vagyok."

"A Brighton ellen jobbak voltunk, de 1-0-ra vesztettünk. Nagyon sajnáltam azt az eredményt. Úgy gondolom, hogy csapatként fejlődtünk, és én továbbra is pozitív vagyok."

"A motivációm továbbra is nagyon magas. Nagyon boldog voltam amiatt, hogy az elmúlt két mérkőzésen kezdőként jutottam szóhoz. Azonban sajnos nem tudtuk megnyerni ezeket a mérkőzéseket. "

"A jövőbe tekintve azt mondanám, több gólt kell szereznem, és győzelmekhez kell segítenem a csapatot.  Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyok erre, és keményen dolgozom azért, hogy ez sikerüljön."