joselu rangers steven_gerrardA nemzetközi sajtóban olyan hírek láttak napvilágot, hogy Steven Gerrard Joseluval "erősítené meg" a csapata támadó sorát.

 

Steven Gerrard a stábjával azon fáradozik, hogy véget vessenek a Celtic egyeduralmának Skóciában. A kelták a legutóbbi hét idényben az első helyen végeztek a bajnokságban, Gerrardék pedig ezt a sorozatot szeretnék megszakítani a Rangerssel. Jelnleg jó úton is járnak ehhez, mivel egy ponttal vezetnek a Celtic előtt a bajnokságban. Igaz, Rodgers csapata egy mérkőzéssel kevesebbet játszott...

A Rangers egyik sarkalatos pontja a a támadó sor, és ezzel Gerrard is tisztában van. Alfredo Morelos remekül teljesít a szezonban, 9 gólja van. Ugyanakkor nem tud rá maximálisan számítani a Rangers menedzsere, mivel a szezonban már több felesleges piros lapot is begyűjtőtt az agresszív játékának köszönhetően. Amikor pedig eltiltott volt, azt többnyire megsínylette a csapat, sem Kyle Lafferty, sem pedig a Romához kölcsönből visszatérő Umar Sadiq nem tudta megfelelően pótolni őt.

Éppen ezért új támadó után néz Gerrard a piacon, a fő jelöltje pedig a hírek szerint a Newcastle United spanyol támadója, Joselu.

A transzfer létrejöttével igazából mindkét fél jól járna. Joselunak nem sikerült úgy a newcastle-i kaland, ahogy szerette volna. A spanyol támadó nem tudta lenyűgőzni Benítezt, az idei szezonban is mindössze két gól a mérlege 13 mérkőzésen. A rangsorban pedig előtte van a csapaton belül Salomón Rondón és a nyáron igazolt Yoshinori Muto is.
Joselu a pályafutása során soha sem volt igazi "gólvágó", azonban a légi képessége (fej játéka) és a fizikai felépítése tökéletesen illeszkedne a skót bajnoksághoz. S ott minden bizonnyal a képességei is jobban kijönnének. Minden bizonnyal több gólt sikerülne szereznie ott, mint itt a Premier Leagueben.

Ti elengednétek Skóciába? Én igen.