Tegnap esti győzelmének köszönhetően zsinórban a harmadik győzelmét könyvelhette el a csapat a bajnokságban. Benítez fiai pedig ennek a győzelemnek köszönetően a 13. helyre léptek előre a tabellán. Hajtás után játékos értékelés.

 

Dubravka - 7 - Hozta a szokásos magabiztosságát a szlovák hálóőr. Az ő teljesítményének is volt köszönhető, hogy Wood a sok próbálkozása ellenére sem tudott gólt szerezni, emellett pedig sok keresztlabdát, és beadást húzott le magabiztosan. A kapott gólban ugyanakkor kicsit benne volt, kint állt, így felejhetett Vokes 15 méterről gólt. Aligha számított erre.

Yedlin - 8 - Remekül bejátszott a jobb oldalt az amerikai szélső hátvéd. Jól ellátta a feladatát hátul, és volt egy óriási mentése is.  Kenedyvel remekül kombinálták a játékot a jobb szélen. Emellett pedig volt egy gólpassz értékű labdája is Ritchienek.

Schar - 8 - Védő létére jó néhány ragyogó passz fűződött a nevéhez, emellett pedig remekül olvasta a játékot is. Jó néhány fejpárbajt megnyert, és jól végezte a dolgát hátul. Igaz, a második félidőben néha kicsit figyelmetlen volt.

Fernández - 8.5 - Remekül irányította a védelmet, végig magabiztos volt, és nagy szerepet játszott a csapat győzelmében. Az ő góljával szerezte meg a vezetést a csapat.

Clark - 8 - Jól megállta a helyét a védelem bal oldalán, főleg annak tudatában, hogy sokáig "jegelve volt". A góljánál egy tökéletes csúsztatást láthattunk tőle. Ugyanakkor Vokes góljában ő is benne volt.  Ha tud legalább ilyen szintet hozni még a jövőben, akkor még a csapat hasznára lehet majd.

Ritchie - 8 - Energikus volt az egész mérkőzésen, remekül bejátszotta a bal oldalt. Nagy szerepe volt abban, hogy Lennon és Lowton sem tudott ficánkolni.  A mérkőzés helyzetét kihagyta, de az egyik legjobb így is ő volt a mezőnyben. Megérdemelte volna a gólt, majd legközelebb.

Diamé - 8 - Nagyszerű munkát végzett a védelem előtt. Remekül tördelte a játékot amikor kellett, emellett pedig jó szokásához híven sok labdát szerzett. A labdákat nagyrészt jól játszotta meg. A gyengébb szezon kezdet után úgy tűnik, kezd visszatérni a régi, jó formájához.

Ki - 9 - Ő volt az a játékos a pályán, akinek a játékát élmény számba ment nézni, kimagaslott a mezőnyből. Képes volt megtartani a labdákat, végig higgadtan játszott, és sok labdát szerzett. Remekül olvasta a játékot, jó labdákat osztogatott, és sok támadás futott át rajta. Óriási erősítés a csapat számára.

Kenedy - 8 - Bejátszotta az egész jobb oldalt. Sok labdát megtartott, és sokkal érettebben játszott, mint az elmúlt időszakban. Kevesebb volt az öncélú megoldása.

Pérez - 7- Időnként túl könnyen megadta magát, de jobb volt, mint a szezon nagy részében. Fizikailag keményebben bele kellene állnia a párharcokba, és intenzívebben kellene játszania. Ugyanakkor volt egy pazar labdája Joselunak, amiből a spanyol kapufát lőtt.

Rondon - 7 - Nem sikerült neki az, mint a válogatott szünet előtt, vagyis gólt szerezni. Néha lassúnak és tompábbnak tűnt, ugyanakkor sok labdát megtartott elől, és jó néhány fejpárbajt megnyert.

Joselu - 6.5 - Összességében jól szállt be a mérkőzésbe. Két nagy helyzete is volt egymás után, amelyből legalább egyet jó lett volna, ha tudott volna értékesíteni (az egyik kapufa lett), mert akkor a csapat lezárta volna a mérkőzést.

Hayden - N/É - Csak néhány percet játszott, amolyan időhúzó csere volt. 

Ti hogyan értékeltétek a játékosok teljesíményét? Nálatok ki volt a meccs embere?