Mo Diamé jövője bizonytalan a csapatnál. Könnyen előrodulhat, hogy a szenegáli középpályás a következő idényt már nem a Newcastle Unitednél kezdi majd meg.

 

Mohamed Diamé a Southampton elleni győztes (3-1) bajnoki mérkőzésen csereként lépett pályára. A középpályás pedig a mérkőzés után a jövőjét firtató kérdésekre is válaszolt az újságíróknak:

"A helyzet még mindig ugyanaz, két mérkőzésre van még szükségem ahhoz, hogy az új szerződésem érvénybe lépjen a klubbal.

Beszéltem a klub képviselőivel a szerződésemről, és két éves szerződést kértem tőlük, azonban ők nem akartak ilyen "hosszú" szerződést adni nekem. Tudjuk nagyon jól, hogy a klubnál hogyan gondolkodnak a 30 év feletti játékosoknról...

Ez a helyzet azonban nem okoz problémát nekem, ez is a futball és a munkám része. Ha van esély arra, hogy maradhassak, akkor maradni fogok. Ha nem, akkor pedig távozni fogok, és máshol fogom élvezni a játékot.

Nem tudom, mit hoz a következő idény. Jelenleg minden pillanatot igyekszem megélni. Csodálatatos szurkolók előtt játszhatok hétről-hétre, még akkor is remek az atmoszféra a stadionban, amikor esetleg nem megy a csapatnak.

Ahogy korábban is említettem, nem aggódom a jövőm miatt. Több mint tíz éve játszom a Premeier Leagueben, sok ajtó áll nyitva előttem. Biztosan ninden rendben lesz. Azonban  már többször is elmondtam: nagyon boldog vagyok itt Newcastleben, és élvezem az itteni életet. Meglátjuk, mi fog történni."