23 évvel ezelőtt (1996. október 20-án) a Newcastle United 5-0-ra győzte le a Manchester United csapatát. A mérkőzés ötödik gólját szerző Phillipe Albert a következőképpen emlékszik vissza a legendás mérkőzésre, és a góljára:

 

"Ne felejtsük el, hogy akkoriban Peter Schmeichel volt a világ egyik legjobb kapusa. Gyakran elhagyta a gólvonalat annak érdekében, hogy csökkentse a támadók szögét.

Számomra különleges volt a gólom, láttam, hogy kint áll a kapus, és azt gondoltam: miért ne próbáljam meg? Schmeichel és Manchester United volt az ellenfél, de tudtam, hogyha bejön, akkor az emberek évek múltán is erről fognak beszélni. Ha pedig nem, akkor is 4-0 marad az állás.

Így megpróbáltam kivitelezni ezt a technikailag nehéz lövést - főleg egy védő számára -, és szerencsére bejött.

Nem minden nap van esélyed arra, hogy 5-0-ra legyőzz egy olyan csapatot, mint a Manchester United...

Különleges érzés visszaemlékzni erre a találkozóra. Úgy emlékszem rá, mintha tegnap lett volna. Előttem van az összes gól, Peacock, Ginola, Ferdinand, Shearer és a magam találata is.

A Manchester United nagyszerű csapat volt, és mi tökéletes mérkőzést játszottunk ellenük. Előtte néhány hónappal kikaptunk tőlük 4-0-ra a Community Shield-en, és ezt felejtettni akartuk a szurkolóinkkal. Bosszút akartunk állni, és ez határozottan sikerült. 

Ez egy olyan mérkőzés volt, amely egyszer fordul elő az ember életében. Szerencsés vagyok, hogy ennek a mérkőzésnek én is a részese lehettem."

A legendás mérkőzés góljait itt tekinhetitek meg: