Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

PL 24. forduló: Az "ablak" és az Everton

Szerdán este a Premier League 24. fordulójában az Everton otthonába látogat kedvenc csapatunk. Kipihenten, felgyógyultan, megerősödve utazik a keret a Goodison Parkba, hogy visszavágjon azért a fájdalmas, utolsó pillanatban elszenvedett vereségért. Nem is olyan régen, a Boxing Day-en történt, hogy egy kiegyensúlyozott meccsen a hosszabbításban fejelt gólt Tom Cleverley, egy buta védelmi hiba után.

Premier League Mark29 Everton Townsend Shelvey Doumbia beharangozó
Seydou Doumbia, a negyedik szerzemény

Sajnos elég sok ilyen eseménynek lehettünk tanúi idén, nem véletlen, hogy mindössze a tabella 18. helyén szerénykedünk. Valószínűleg pont ezért, na meg a tavaly tavszi gyalázatos szereplés miatt is, Newcastle vezetősége sokkal többet tett meg a keret megerősítésére a 2015/2016-os szezon átigazolási időszakaiban, mint korábban a teljes Mike Ashley érában. A két periódus alatt 100 millió font elköltésére kapott engedélyt a tulajdonostól a négytagú igazgatótanács, és szépen ki is lett volna használva ez az összeg, ha az utolsó napon a terveink szerint alakulnak az események. Nem így lett, de azért nincs okunk a panaszra.

2 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Andros Townsend #25

Tegnap hivatalossá vált, amit sejteni lehetett, Andros Townsend Newcastlebe szerződött öt és fél évre. A 25-ös mezt fogja viselni, és elvileg az Everton ellen bevethető lesz szűk egy hét múlva. A 24 éves szélső állítása szerint könnyen döntött. Amint meghallotta, hogy a Newcastle érdeklődik iránta, csak ez a klub érdekelte. Tottenham nevelésként fájó szívvel hagyta el a Spurst, de valljuk be, nem volt más választása. Pochettino nem találta a helyét, és így minimális játékidőt kapott. Elvileg mindenki így járt a legjobban.

Mark29 átigazolások Townsend

A Sky információi szerint az egész transzfer 21 millió fontba kerül a klubnak, amiből 12 milliót most fizettek ki, a maradék 9 millió pedig a játékos heti 55 ezer fontos fizetése a szerződése időtartamára. Megérte? A Tottenhamnak biztosan, hiszen a reálisnál nagyobb összeget kapott egy "perememberért". Androsnak pláne, mert több lesz a fizetése, és valószínűleg többet fog játszani. A Newcastlenek? Pár hét alatt kiderül.

4 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Nagy nap lesz a mai?

Az angol sajtóban több helyen is megjelent, hogy az átigaolási piacon nagy nap lesz a mai, legalább is a Newcastle United szempontjából. A tulajdonos, Mike Ashley már tavaly tavasszal megígérte, hogy kinyitja a pénztárcáját a csapat eredményessége érdekében. Ezt az ígéretét nyáron megtartotta, tekintve hogy három új érkezőért is 10 millió font feletti összeget fizetett ki. A játék jobb lett, de az eredmények csak nem jönnek, így aztán januárban megint muszáj erősíteni.

Sissoko Tioté Townsend Berahino Pato Phillips
Andros Townsend és Saido Berahino ügyében is történhet előrelépés

Eddig Henri Saivet érkezett a Bordeaux-ból (4.5-5 millió font), és Jonjo Shelvey a Swansea-ból (12 millió font), utóbbi parádésan mutatkozott be a West Ham elleni győzelem alkalmával. A mai napon pedig újabb emberek érkezésében várható kedvező fordulat. Egyrészt egy hetek (hónapok) óta tartó huzavona is a végéhez érhet, másrészt megdőlhet a klub átigazolási rekordja. Nem, ezúttal nem szerepel Lacazette. Lássuk szépen, sorban.

22 Tovább

PREMIER LEAGUE TABELLA

Előző mérkőzés

Következő mérkőzés

Facebook

Utolsó kommentek