champo Mark29

Holnap délután a liga utolsó helyezettjéhez látogatunk. A cél egyértelmű: meg kell szerezni a három pontot. A forduló után kéthetes válogatott szünet következik a VB selejtezők miatt, amit jó lenne mindenképpen dobogós helyről, adott esetben akár az élről megkezdeni. A szerdai Norwich elleni thriller erőt kell hogy adjon a fiúknak. Remélhetőleg a mesterhármast szerző Dwight Gayle folytatja a gólgyártást. Sőt, reméljük egy gyengébb védelem ellen még hatékonyabb is lesz, ha azt vesszük, hogy a Norwich kapujába akár hat gólt is bepakolhatott volna.

 

A Rotherham eddig összesen egyetlen mérkőzését tudta megnyerni, ezért hazai pálya ide vagy oda, nem mellettük szól a papírforma. Nagyon nagy mellénnyel viszont nem szabad odaállni, mert a hazai játékosoknak ez a szezon meccse, ezért valószínűleg emberfeletti teljesítményre készülnek. Nagyon Remélem, hogy tanultak a fiúk a hibákból, és sokat javulunk a helyzetkihasználásban.

champo Mark29

Rafa Benítez elmondta, hogy a szerdai meccsen mutatott attitűdnek - azaz, hogy soha nem szabad feladni - kell kitartania az egész szezon során, és akkor nem lehet gond a feljutás. Sam Allardyce menesztése után bekóstolták az angol válogatottal, de kategórikusan elutasította, hogy érdekelné a munka.

Akármilyen fura, de eddig összesen hét alkalommal lépett pályára a Newcastle a Rotherham otthonában. Két győzelem, négy döntetlen és egyetlen vereség a mérleg, de azt, hogy ezek csak számok, az bizonyítja a leginkább, hogy az utolsó találkozásra az 1992/1993-as szezonban került sor.

 champo Mark29

Győztes csapaton ne változtass, szól a közhely. Ennek ellenére azért nem lennék meglepve, ha Mbemba vagy Hanley a védelembe (Clark helyére), Hayden pedig a középpályára (Colback) helyére kerülne. Elöl pedig Diamét ideje a padra tenni, és Perezt vagy Mitrovicot játszatni helyettük.

 champo Mark29

Ezt meg így a végére. 

A mérkőzést Angliában nem adják ugyan, de az NUFC.com beharangozója szerint külföldi TV-k megvették a közvetítési jogot, úgyhogy érdemes lesz a streamek között keresgélni.

Hajrá Newastle!

Mark29