Az edzőváltás egyelőre nem hozta meg a kellő változást. Nem sikerült még győzelmet szereznie a csapatnak, így komolyabb lemaradással várja a mai fordulót a bentmaradásért folytatott harcban. Igaz, hogy helyenként már láthatunk szépen felépített támadásokat, mezőnyjátékot, de ez egyelőre még kevés ahhoz, hogy megmeneküljünk a kiesés elől. Sajnos a legfontosabb kiesési rangadókon nem tudtunk megszerezni a három pontot. Ezek a meccsek voltak azok, amikre joggal mondják azt, hogy hat pontos meccsek. Ennek ellenére a csapat megtanult küzdeni, hinni, hajtani. Mitrovics végre elhiszi, hogy van keresnivalója a Premier League-ben. Megjött az önbizalma, amit a gólöröme is mutatott a Norwich elleni mérkőzésen. Egy csatárnak pedig erre van szüksége, semmi másra.

A mai mérkőzést országos egyesre veszik a fogadóirodák, de mind nagyon jól tudjuk, hogy ezeket a mérkőzéseket lehet a legnehezebb biztosra mondani. A statisztika is abszolút ellenünk van, hiszen az legutolsó hat mérkőzésünkből csupán egy döntetlenre futotta. Hat mérkőzésből egy pont. Ez siralmas. Az idegenbeli mérlegünk pedig még ennél is gyengébb. Összesen hét pontot tudtunk összekaparni vendégként ebben a szezonban. Az utóbbi 5 meccsből pedig nullát. Semmi sem ad bizakodásra okot, hiszen a Southhampton győzelem esetén, akár egy lépés távolságra kerülhet a nemzetközi porondon való szereplést érő helyektől.

 

Ami a felállást illeti, nekem nagyon tetszett az a Norwich ellen, hogy csatárban egy sokat mozgó, mindig mindenhol ott legyeskedő Cissé próbálta fárasztani a védelmet, és Mitrovics úgy tudott meccsbe szállni, hogy ki tudta használni az erőléti fölényét. Egyébként a két csatáros rendszer is indokolt volna, mert győzni kell, nincs más lehetőség, és még mindig nem rendszeresek a középen a csatárokra kijátszott támadásépítés. Beívelések tömkelege érkezik Janmaattól sajnálatos módon a beadások többsége csak középre rúgott labda, és nem pontos beadás. Inkább élesen kellene belőni, hátha hátba talál egy védőt, aztán bepattan, ebben nagyobb veszélyt látok, mint a beadásaiban…

Előzetes összeállítások alapján két csatárral játszunk, és Anita lesz a balhátvéd. A középpálya szinte stabilnak mondható Sissoko-Wijnaldum-Shelvey-Townsend összeállításban fog kifutni, akik előtt pedig Cissé és Mitrovics személyesíti meg a támadósort.

A nagy számok törvénye alapján minden rossz sorozat megszakad egyszer. Illetve az sem lehet, hogy Steven Taylor minden meccsen elkövet olyan dolgokat, amiből gólt kapunk. Talán Janmaatnak mai napon lecsúszik egy középre tett labdája, amit be tudunk kotorni. Talán emberelőnybe kerülünk a mérkőzés elején. Talán Mitrovics önbizalma magával ragadja a többieket is, és felszántják a pályát, hiszem tudják, hogy most már nincs sok esélyük. Nem olyan keretünk van, amelyik másodosztályra lenne ítélve. Csupán önbizalomra van szükség, hidegvérre, Jonjo féle jó passzokra. Wijnaldum, vagy Townsend villanásra…

Én hiszek még ebben a keretben, és bár személy szerint Rafa Benitez soha nem tartozott a kedvenc edzőim közé, valamiért most még benne is hiszek annak ellenére, hogy az eddigi eredmények nem erre adnak okot. Hiszem, hogy mai napon meg lehet a három pont, ami újra erőt adhat.

Howay the Lads

Ruzsinho da Costa