Legközelebb tétmérkőzésen csak jövő hétvégén lépnek pályára a Stoke City ellen a  kedvenceink, ám addig is történ(het)nek érdekes és váratlan dolgok a klub háza körül.

A klub egyébként jelenleg La Mangan tartózkodik Spanyolországban, ahol egy barátaságos mérkőzés is lesz a csapat programja a jövő heti bajnoki előtt.

 

Kezdeném akkor először is azzal, hogy a csapat ezzel a kerettel vágott neki a spanyországi túrának: Rolando Aarons, Vurnon Anita, Daniel Barlaser, Jack Colback, Fabricio Coloccini, Karl Darlow, Siem de Jong, Seydou Doumbia, Paul Dummett, Rob Elliot, Liam Gibson, Yoan Gouffran, Daryl Janmaat, Jamaal Lascelles, Ayoze Perez, Emmanuel Riviere, Henri Saivet, Jonjo Shelvey, Moussa Sissoko, Jamie Sterry, Steven Taylor, Cheick Tiote, Andros Townsend, Georginio Wijnaldum, Callum Williams és Freddie Woodman.

Ami rögtön szembetünő volt mindannyiunk számára, hogy Pappis Cissé és Mitrovic sem volt ott az utazó keretben. Azóta pedig már kiderült, hogy a szerb támadó térdszalag sérülést szenvedett el. Egy sérülés soha sem jön jókor, ez pedig most hatványozottan igaz. Mindenesetre jobbulást neki.

Menni vagy maradni?

Cissé szerencsére nem bajlódik sérüléssel. Ám egyes hírek szerint bőven benne van a pakliban az, hogy Ázsia felé vegye az irányt, és Kínába igazoljon. Igaz, Angliában sok helyen olvasni azt is, hogy akár még Tioté is Kínába köthet majd ki. Egy biztos, február 26-ig tart az átigazolási időszak Kínában, addig pedig választ kapunk majd arra, maradnak-e ők, vagy pedig távoznak. Ashleynek pedig ha van egy kis esze, nyár előtt semmiképpen sem adja el őket. A kiesés elleni küzdelemben még "nagy" hasznát vehetjük nekik.

Egyébként ha Cissé esetleg távozna, akkor sem kéne igazán kétségbe esnünk, logikus döntés lenne a fiatal Adam Amstrong visszahozatala.

Edzőkérdés?

Nos a gyenge szereplés miatt természetesen újfent téma lett az edzőkérdés is. Logikusan ha edzőváltásra szánnák rá magukat a klub háza táján, akkor már azt most megtették volna ebben a két hetes szünetben. Ám mivel ezt eddig nem tették meg, aligha fog változni a helyzet jövő hétig. Így McClaren ugyanúgy mosolyoghat továbbra is, mint ahogyan a Chelsea elleni vereség után tette.

A hírek szerint egyébként a vezetőség ultimátumot adott McClarennek, hogy a soron következő két bajnoki mérkőzésen (Stoke City, Bournemouth ellen) legalább négy pontot kell begyűjtenie a csapatnak, amennyiben továbbra is ő szeretne maradni a csapat edzője.

Anglia felé venné újra az irányt. A kérdés, hogy Newcastle felé-e?

Amennyiben pedig már az edzőkérdésnél tartunk, a klubhoz közeli források szerint a klubnál Brendan Rodgersben és Rafa Benítezben gondolkoznak míg lehetséges utód a kispadon. A kérdés csupán annyi, hogy vajon elfogadnák-e a Newcastle kispadját?

És akkor jöjjenek a kacsák...

A két hetes szünetben természetesen nem maradhatnak el a pletykák sem esetleges átigazolásokról. A sajtó bedobta, hogy érdeklődünk Rolandinho iránt. Rajta kívül pedig Batshuayi, Tielemans és Ibrahimovics nevével is találkozhattunk a sajtóban.

Martin Keown szerint egyébként a Newcastle United lenne a tökéletes klub a svéd szupersztár számára. Én pedig már magam előtt látom, ahogyan folytadódik az Ibra varázslat, vagyis ahova igazol, az a csapat bajnok lesz. Jövőre tehát láthatjuk majd azt, ahogyan a kedvenceink magasba emelik majd a bajnoki trófeát...