Az edzőkérdés aligha meglepő bármelyikünk számára, elnézve, hogy tavaly tavasszal John Carver, most pedig Steve McClaren milyen munkát végez. Egy biztos, egy jó edző már elkélne a csapat kispadjára.

Most pedig több angol oldalon is olvastam róla, többek között a 'The Mag'-on, vagy Ed Harrison NUFC Blogján is, hogy Manuel Pellegrini megszerzése lenne a leglogikusabb lépés a nyár folymán.

 

Mint ismeretes, a 2013 nyara óta a Manchester Cityt irányító Manuel Pellegrini az idény végén távozni fog a "polgároktól", helyét pedig Pep Guardiola fogja átvenni a manchesteriek kispadján.

Pellegrini pedig így állás nélküli lesz, így Ashley részéről most lenne logikus döntés megkörnyékezni őt. Főleg annak a tudatában, hogy a Chelsea esetében Antonio Contét vagy Diego Simeonet emlegetik lehetséges utódnak, míg a Manchester United kispadjára pedig José Mourinho a fő jelölt. Így gyakorlatilag "nagy csapathoz" (ha addig nem történik váratlan edzőváltás) csak akkor lenne esélye Pellegrininek, hogyha éppen Simeone venné át a Chelsea kispadját, őt pedig megkörnyékeznék az argentin szakember utódjának. Na de ekkora találgatásokba ne menjünk bele, maradjunk annyiban, éppen itt lenne a nagy lehetőség arra, hogy Ashley a klubhoz egy nemzetközileg elismert edzőt csábítson, aki már több helyen is bizonyított.

Vajon Pellegrini megkeresése meg fog fordulni Ashley fejében?

A chilei szakember már volt kolumbiai és argentin bajnok is (egyszer a San Lorenzoval és egyszer a River Plate-el). Majd argentin munkássága után úgy döntött, hogy Európa felé veszi az irányt, és átveszi a Villarreal kispadját.

Az első idénye rögtön emlékezetesre sikeredett a sárga "tengeralattjárosoknál", mivel a harmadik helyen végzett velük. A következő idényben pedig már a Bajnokok Ligájában is megmutathatta magát, ahol az elődöntőig menetelt a Villarreallal (az Arsenal jelentette a búcsút). Az pedig, hogy nem jött össze a döntő nekik, többek között annak volt köszönhető, hogy Riquelme a 89. percben tizenegyest hibázott.  Ezt követően aztán az ötödik, majd egy évvel később pedig a második helyig vezette a Villarrealt.

A Villarrealnál elvégzett munkájára felfigyeltek a Real Madridnál, és 2009 nyarán őt ültették le a madridiak kispajára. Pellegrini végül a második helyen végzett a bajnokságban a Barcelona mögött (három ponttal lemaradva), az idény végén pedig menesztették őt. Manuel ezután a Málaganál töltött el három évet, majd utána pedig elfoglalta a Manchester City kispadját. A manchesteriekkel pedig eddig egy bajnoki címet és egy angol liga kupa győzelmet hódított el.

Nagy vonalakban ennyit Pellegrini munkásságáról. Mit gondoltok, jó lenne ő következő edzőnek? Van-e esély a megszerzésére?

 Hajrá Newcastle!