átigazolások Mark29

Rafa Benitez nem tétlenkedik. Igaz, hogy a csapat éppen Írországban edzőtáborozik, de a spanyol manager ettől függetlenül üzletel. Méghozzá nem is akárhogyan. Matt Ritchie múltheti érkezése óta is folyamatosan folynak a tárgyalások a keret megerősítése céljából, miközben szép lassan távoznak is egy páran. A Bournemouth-tól érkező szélsőtől személy szerint nagyon sokat várok, a 46 meccs alatt legalább 8-10 olyan bombagólt, amilyeneket az előző szezonban eresztett meg.  

A mai fő pletyka, hogy a Liverpoollal komoly bizniszre készül Rafa Benitez. 

 

 

Gini Wijnaldumért 10 millió fontot + Jordon Ibe-t, adnák a Vörösök. A 20 éves játékost jelenleg a Bournemouth próbálja megszerezni, és már tettek is érte egy 15 M fontos ajánlatot. Tekintve a Pool és Rafa kapcsolatát, simán lehet, hogy hozzánk kerül a srác, és akkor Wijnaldumot 25-ért adtuk el. 11 milliós haszonnal egy olyan játékost, akinek büdös lett volna a hajtás a Champoban. 

átigazolások Mark29

Na meg ott van Sissoko is... A franciák akármit is érnek el ma este, a lusta nagyképű Moussa már legalább 20 milliót ér. Tekintve, hogy annak idején 1,5 millióért érkezett, és ő aztán pláne menekülni akar, újabb jó üzlet.

Townsend távozása óta elment két korszakos játékos is. Fabricio Coloccini és Papiss Demba Cissé. Colo 275 tétmeccsen húzta magára a csapat mezét, valamint Kevin Nolan 2011-es távozása után a csapatkapitányi karszalagot is. Az argentin védő valójában már több mint két éve haza szeretett volna térni nevelő egyesületébe, a San Lorenzoba. Most végre révbe ért. Köszönjük Colo ezt a 8 évet.

átigazolások Mark29

A másik nagy távozó a szenegáli csatárunk. Papiss nem hazatér, nem levezet. Ő pénzt keres. Elment Kínába, a Shandong Luneng nevű csapatba. Nem hallottatok róla? Szerintem sokan vannak így ezzel Európában. A 31 éves támadó131 tétmeccsen 44 gólt szerzett, és az első fél szezonját, 2012 tavaszát soha nem felejtük el neki. A 14 meccsen szerzett 13 gólja nélkül nem végeztünk volna az ötödik helyen, hosszú idő után újra kivívva az európai kupaindulás jogát. Köszönjük Papiss, sok sikert! Keress jó sokat! 

átigazolások Mark29

Cissé távozásával egyébként felszabadult a legendás 9-es mez, amit a Geordie nép többsége Aleksandar Mitrovicnak adna. Remélhetőleg ez is egy plusz strigula lesz amellett, hogy maradjon a szerb csatár. Ehhez képest az írországi edzőtáborban Dwight Gayle tréningezett a kilences melegítőben.

Na de végül térjünk csak vissza az érkezőkhöz. Az Atletico Madrid egykori védője Jesus Gamez már a Newcastle játékosa. A 31 éves védő nem volt alapember Simeonenál, de azért játszott eleget, szóval elmondhatjuk, hogy a spanyol bajnokság egyik TOP csapatából, a BL döntőstől vettünk játékost. Tőle is sokat várok.

átigazolások Mark29

Az ő érkezése Janmmat távozásához vezethet, de ez egyenlőre ugyanolyan pletyka, mit hogy a West Ham 9 millió fontot ajánlott Tim Krulért, amit a vezetőség elfogadott. Valami azonban lehet a dologban, mert két védőért is megy a harc. A fiatal Arsenal játékos Isaac Hayden és Grant Hanley a két kiszemelt. Előbbi az előző szezont a Hullnál töltötte kölcsönben, tehát nem ismeretlen a Championship, utóbbi meg 2010 óta a Blackburn Rovers játékosa, azaz pláne ismeri a másodosztályt. Hayden állítólag már az orvosin is túl van, Hanley ügye viszont nem ilyen bíztató. A skót védőért éppen aharmadik ajánlatot fontolgatja a Blackburn.

Egyelőre ennyi, közeleg a rajt, az augusztus 5-ei, Fulham elleni mérkőzés.

Hajrá Newcastle!

Mark29