Szombaton délután 16:00 órakor 9 pontos meccset játszunk a West Bromwich Albion ellen. Igen, ez egy ennyire fontos meccs lesz a bennmaradás szempontjából. Hazai pályán, egy verhető csapat ellen. Egy olyan csapat ellen, akik a Premier League érában eddig 11 alkalommal látogattal a St. James' Parkba, és csak két alkalommal tudtak győztesen távozni. Három döntetlen mellett hatszor a Newcastle szerezte meg a 3 pontot. Ideje begyűjteni a hetedik győzelmet is. Nagyon kellene.

WBA Permier League Mark29

Egyelőre a padlón vagyunk, pedig a körülményekre tényleg nem panaszkodhatunk. Van egy hulladék Aston Villa, egy nagyon gyenge Sunderland mögöttünk, előttünk pedig bénázik a Norwich és a Swansea, de igazából a Bournemouth és a West Brom sem lehet nyugodt. Hatalmas szerencse, hogy más csapatok is vergődnek, mert így legalább nem reménytelen  a bennmaradásért vívott harc. Viszont ahogy fogynak a fordulók, úgy fogynak a lehetőseégek is.

 

 

WBA Permier League Mark29

Eddig tehát a körülöttünk lévő csapatok is botrányosan nyomják, de nézzük rájuk mi vár?

A Villa - Norwich klasszikus kiesési rangadó, reméljük egy döntetlennel zárják a kilencven percet. A Sunderland az Anfieldre látogat, és nincs sok esélyük a pontszerzésre. Bízzunk a papírformában. A Bournemouth lelkesedése valószínűleg kevés lesz az arsenal ellen, akik nem engedhetnek meg több botlást. Swansea - Palace? Ha Pardew nem villant valamit, akkor lassan a Sasok szurkolói is aktiválják a sackpardew.com-ot. Ezért lesz 9 pontos ez a meccs. Mert elszakadhatunk a Sunderland-től és a Villa-tól, és megelőzhetjük azt a Norwich-ot (vagy ragadhatunk rájuk), akikkel még szintén játszunk, egy hasonlóan fontos meccset. Plusz jó eséllyel a Bournemouth és a Swansea sem gyűjt újabb pontokat.

Nekünk pedig ott a WBA, hazai pályán. A sérülések megint fejtörést okoznak. Az átigazolásokba már nem beleszóló Ashley azért remélem most rákérdez, hogy az elköltött 80 millióból miért csak Mbemba-t sikerült venni? Na de nem is húzom tovább, itt az én kezdőm:

WBA Permier League Mark29

Hátra egyszerűen muszáj lesz az épphogy csak felépült Steven Taylor-t és Kevin Mbabut bevetni, mert Dummett és Mbemba lesérült, Lascelles pedig eltiltott. Középen elvileg nem sérült Colback, de hivatalosan az Everton ellen sem volt az, mégsem került a keretbe. Saivet ügyes volt középen, kevergetett, meg minden, de hazai pályán támadni kell. Éppen ezért kérném McClarent egy igazi 4-4-2-es hadrendre. Sissoko-t középre, Wijnaldumot a szélre (végül is Gini onnan vert négyet a Norwich-nak is). Előre pedig egy klasszikus kicsi-nagy párost. A gyors Doumbia-t és az erős Mitrovic-ot. Szegény Ayoze az Everton ellen nagyon vakon volt, a cseleire és a gyorsaságára inkább a második félidőben építenék.

Amit nem tudok, hogy mi van Tioté-val és Cissé-vel, akik elvileg nem sérültek, nem Afrika kupáznak, talán még ramadán sincs, de mégsincsenek a keretben. Lehet, hogy Kínában vagy a közel-keleten tárgyalnak, ahol még nem ért véget az átigazolási időszak?

A mérkőzést nem adja a Digi (a Liverpoolnak szoríthatunk a Sunderland ellen ebben az idősávban), de a streamek biztosan elérhetőek lesznek.

Hajrá Newcastle!

Mark29