(Szarka)lábjegyzet: Ismét „klasszikus” született

Tegnap este megint egy olyan Newcastle United - Manchester United meccset láthattunk, ami joggal kérheti felvételét a Premier League klasszikusai közé. A két klub közös történelme során nem ez az első ilyen összecsapás. Az elmúlt 23 évben volt már 4:3 ide és oda is, ahogyan 5:0 is, ide és oda is. Most már van egy jó kis 3:3 is.

Premier League Mark29 Manchester UnitedDummett a meccs végén eddigi pályafutása legnagyobb gólját ragasztotta

Az őszi és a tavaszi, azaz a nyári (augusztus 22.) és a téli (január 12.) találkozók egyaránt döntetlenre végződtek tehát, de amíg az Old Traffordon egy nem túl eseménydús 0:0-át láthattunk, most gólokban és izgalmakban gazdag 90 percet produkáltak. Hajtás után az összefoglaló.

7 Tovább

Tippversenyünk 24. fordulója -> Newcastle United - Manchester United 2016.01.12. 20:45 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Hétvégén kiestünk az FA kupából egy igen gyenge csapat ellen. Megint olyan ziccereket hagytunk ki, amit a mi csapatunk a BLSZ II-ben is 80%-ban berúg. De ez nem a BLSZ II...úgy látszik...

Holnap jön egy mérkőzés, ahol semmi vesztenivalónk nincs. Az ellenfél a vörös ördögök csapata lesz, ahol van probléma bőven. Az érdekes, hogy ennyi problémával is az 5. helyen tudnak állni, csupán csak 9 pontra a listavezető mögött. Azt mondjuk nem értem, hogy ezt hogyan csinálják... Véleményem szerint hasonló erősségű keretünk van velük, de mi mágis hátulról vagyunk a harmadikok. 

Ha folytatódik a tendencia, nincs is kérdés, hogy milyen tippet kell leadni. 
0-1 és már meg is van a telitalálat. 
Viszont talán veszélyben van az edzőnk, aki a rumot biztosan szereti, így nyerni fogunk és ismét reménykedni...a semmiben.

Beszélnek itt 3 igazolásról, a franci szélső gyerekről, akire semmi szükségünk nincs (kivéve ha Sissoko beképzelt majmunkat kihajítanánk a keretből - sajnos erre 0% esélyünk van) és tuti bukás az eddigi évek francia igazolásai után, a kopasz agyatlan védekező középpályásról akinél ennyi pénzért már sokkal jobb játékost is vehetnénk (vagyis inkább ennyiért már játékost vehetnénk) és egy csatár gyerekről, aki majdnem 20 millióba kerül és sehol sincs jegyezve.
Biztosan ezekre az igazolásokra van szükségünk? Biztos nem kellene védő (nem is egy) és egy igazi gólerős befejező csatár?

De visszatérve a holnapi meccshez, jön ismét a 0-1 vagy jön ismét a reménykedés? Mit gondoltok?

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - Manchester United 2016.01.11. 20:45

A speciális kérdés: Lesz 2 gól a meccsen?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

Kingpeti

5 Tovább

Átigazolunk végre b#°%ˇ&átok meg?

Lehet, hogy végre megtörténik? Tényleg érkezik valaki? Sőt, nem is egy, egyből három új játkosunk is lesz? Kik ők, honnan jönnek? Hasznosak lesznek? Mit várjunk tőlük? No, egyelőre több kérdést nem is tennék fel, hanem inkább igyekszem ezeket megválaszolni!

13 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Megint 0-1, kiesés az FA kupából

Tegnap délután semmi különös nem történt. Megint játszott a Newcastle, ezúttal az FA kupában, a Watford ellen. Steve McClaren tanítványainak nem hogy megint megvoltak a ziccereik, de ezúttal uralták is a mérkőzést. Ettől függetlenül megint a szokásos forgatókönyvet láthattuk. A helyzeteket megint nem tudták értékesíteni, viszont megint jött egy gól az ellenféltől - na jó most nem az utolsó 15 percben - és megint vereség lett a vége. Zsinórban negyedszer 0:1, miközben mindegyik találkozón legalább három ziccert hibáztak Mitrovicék.

newcastle Mark29 FA kupa

Hátul pedig mindig adódik egy baki, amiből bemegy az az egy gól. Az Everton és a West Brom ellen a kapusok hibáztak, az Arsenal ellen Perez védekezett rosszul. Ezúttal pedig a szezon legjobbja, Georginio Wijnaldum passzolt hátra egy labdát, amire a védők nem számítottak, Troy Deeney viszont igen. Hajtás után a meccs összefoglalója.

10 Tovább

Gyakorlás élesben - Watford - Newcastle

Holnap délután rendezik az angol FA kupa következő fordulóját, így a hétvégén nem bajnoki mérkőzésen fogunk szerepelni, hanem kupameccsen. Eltérőek a vélemények arról, hogy mennyire fontos az FA kupa. Az biztos, hogy az egyik, ha nem a legjobban megbecsült nemzeti kupa sorozat a világon. Az angol klubok komolyan veszik, és nagyon nagy büszkeséggel említik az FA kupa győzelmeket a bajnoki címeik mellett. A magyar szurkolók inkább a bajnoki eredményeket részesítik előnyben, főleg akkor igaz ez, ha a kiesés szélén táncoló csapatokról van szó. Ilyenkor mindig mérlegelni kell, hogy megéri-e a figyelmet megosztani, hiszen amúgy is nehézkes a bentmaradás a Premier League-ben, mivel ez a világ (egyik) legerősebb bajoksága.

0 Tovább

Tippversenyünk 23. fordulója -> Watford - Newcastle United (FA Cup) 2016.01.09. 16:00 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Először is minden kedves olvasónknak utólag is Boldog Új Évet Kívánok a szerkesztőtársaim és a magam nevében. Lezárult a héten egy régóta jól működő oldal, de nem fejezzük be, célunk az, hogy itt a reblogon is hasonló sikereket érjünk el és itt is kialakuljon egy jó közösség. Ehhez az első lépéseket igyekszünk minél hamarabb megtenni.

Ahogy ígértük mindent megpróbálunk továbbvinni, amit eddig csináltunk, sőt egy-két meglepetésünk is lesz. Szorosan a Newcastle United-hez kapcsolódó lesz ez is, de egy kicsit másképpen, más szereplőkkel.

Viszont a tippverseny nem áll, hanem folytatódik onnan, ahonnan múlt héten abbahagytuk.

Visszatekintve az Arsenal vendégei voltunk és kikaptunk 1-0-ra. Tulajdonképpen érvényesült a papírforma. Ennyivel el is lehetne intézni a történteket, de ez nem teljesen fedné a valóságot. Az igazság az, hogy a mérkőzésen simán méltó és egyenlő ellenfelei voltunk a listavezetőnek. A probléma a helyzetkihasználással volt (ismét). Amíg ezeket a ziccereket nem tudjuk értékesíteni, játszhat nálunk bárki, nem fogunk 3 pontot szerezni. Nem is sikerült a karácsonyi időszak alatt egyik meccsen sem, így egy nagy 0-val zártuk ezt az időszakot és ismét kieső helyen vagyunk. Talán jót fog tenni a bajnoki szünet, hogy egy kicsit összeszedjék magukat és a koncentrációjukat a játékosok. Igaz, hogy közben lesz egy FA kupa mérkőzésünk holnap a Watford ellen. Fontos, nem fontos? Ezt mindenki döntse el magában. Én nem is foglalok állást, csak annyit mondok, hogy sajnos nem mi vagyunk az esélyesek, de ha már a bajnokságban gyatrák vagyunk legalább itt lenne lehetőség kitűnni egy jó kupaszerepléssel...
Holnap kiderül, hogy a játékosok is így gondolják-e?

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Watford- Newcastle United 2016.01.09. 16:00

A speciális kérdés: Több sárga lap lesz a meccsen, mint gól?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

Kingpeti

0 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: a fekete-fehér valóság?

A tegnapi hírek hallatán nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek. Komolyan mondom, nem is érdekelt, hogy igaz-e a goal.com oldalán olvasható cikk, mert maga a jelenség sajnos nagyon is hihető. Azt olvastam valahol, hogy egy hazugságot úgy lehet a legkönnyebben elhitetni, hogy ha a nagy része igaz. Egyből ez a mondás jutott eszembe. Na, de miről is van szó? Tegnapi, franciaországi hírek szerint Alexandre Lacazette-ért a Newcastle United tett egy 18.5 millió fontos ajánlatot, amit az Olympique Lyon csípőből visszautasított. Később a Newcastle részéről lenyilatkozták, hogy semmilyen megkeresés nem ment, nem is értik ezt a történetet. Ehhez képest ma hajnalban, a fenti cikkben arról írnak, hogy a Newcastle előállt egy második, immár 22 millió fontos ajánlattal. A franciák ezt már el is fogadták volna, viszont Lacazette kijelentette, hogy nem akar a Tyne partjára költözni.

Newcastle Lacazette Wijnaldum Mitrovic Thauvin McClarenLacazette-nek nem kell a Newcastle

Hogy mi igaz ebből a történetből, az nem is lényeges, mert ha nagyrészt kamu, a jelenleg Newcastleben fennálló állapotok alapján ez akkor is egy hihető, kerek sztori.

0 Tovább

Hello Reblog! Newcastle calling.

Eljött ez a nap is. Több mint négy év, 850 bejegyzés és 5300 komment után az egyetlen, blog formátumban működő hazai newcastle szurkolói oldal új platformra költözött. A régi oldalunk fennmaradásának bizonytalansága mellett a reblog jelenlegi népszerűsége is indokolta a váltást, ami a mai nappal következik be.

Szerkesztő társaimmal továbbra is tartjuk a korábban kialakított menetrendet, azaz hozzuk a megszokott poszt mennyiséget beharangozók, értékelések, pletykák, tippverseny és blog tv formájában.

Régi olvasóink mellett remélhetőleg újakat is szerzünk, akik érdekesnek találják majd a semleges szemmel néha már betegesnek tűnő vonzódásunkat egy nagymúltú, ám évek óta vergődő csapathoz.

Felkészülni, vigyázz, kész, rajt!

Hajrá Newcastle!

4 Tovább

PREMIER LEAGUE TABELLA

CHAMPIONSHIP TABELLA

Facebook

A klub hivatalos oldala

SZARKÁK.HU

Ed Harrison Blogja

NUFC.COM

THE MAG UK

Newcastle Chronicle

Utolsó kommentek

Hírek