(Szarka)lábjegyzet: Tart a csendes pihenő

Legközelebb tétmérkőzésen csak jövő hétvégén lépnek pályára a Stoke City ellen a kedvenceink, ám addig is történ(het)nek érdekes és váratlan dolgok a klub háza körül.

A klub egyébként jelenleg La Mangan tartózkodik Spanyolországban, ahol egy barátaságos mérkőzés is lesz a csapat programja a jövő heti bajnoki előtt.

2 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Büntető Podcast

A mai napon következzen egy rendhagyó eset. Egy blogon egy videót fogunk ajánlani, ami valójában egy rádiós beszélgetés, azaz egy podcast. Pár hete kerestek meg a Büntető Podcast készítői azzal kérdéssel, hogy lenne-e kedvem szerepelni valamelyik adásukban. Természetesen azonnal igent mondtam, és múlt héten vasárnap este fel is vettük a beszélgetést.

podcast Mark29

A téma természetesen a Premier League volt, és a tabella átbeszélése mellett jelentős adásidőt kapott a Newcastle United is. Hajtás után elérhető az adás.

4 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: "még 12 kupadöntő"

Így van, ezt a hulladék, közhelyes mondatot tudja mondani vezetőedzőnk, egy megalázó, megsemmisítő vereség után. Na de Steve McClarenről majd egy kicsit később. A Chelsea elleni 1-5 megint rávilágított pár olyan problémára, amit a Newcastle vezetőségén kívül mindenki lát. A szakértők és a szurkolók is, legyenek geordie gyári munkások, vagy olyan ex-játékosok, akik részei a klub történelmének.

Premier League Mark29 Chelsea

A lényeg azonban az, hogy gyökeresen nem változik semmi. Egy-egy égés után jön a mea culpa, meg a fogadkozás, majd egy kiszenvedett győzelem, és mi megint elhisszük, hogy jobb lesz. Aztán mégsem. Hétvégén viszont már eljutottam arra pontra, hogy Rob Elliott-on kívül senkit nem sajnáltam a bandából. Szerencsétlen srác ebben a szezonban nem egyszer sérülten állt oda védeni, és talán egyedül a karácsonyi, Everton elleni meccs ment el a rossz öklözése miatt. Viszont a védései meg hozták a pontokat rendesen. Most semmit nem tehetett. Ilyen négyessel maga előtt is bemutatott két bravúros védést.

15 Tovább

Tippversenyünk 29. fordulója -> Chelsea - Newcastle United - 2016.02.13. 18:30 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Délután főműsoridőben jöhet a bajnok elleni meccs idegenben. Országos hazai a meccs, de valahogy ma úgy ébredtem fel, hogy bármi lehet. Ez a cselzi ebben a szezonban nagyon gatya, elküldték a beképzelt csávót a padról, majd nem javult semmi sem. Viszont a mi szezonunk is pocsék, pedig a feltételek végre adottak (bár a sérülések nem segítenek). TV-s meccs lesz, meglátjuk...

Mit gondoltok? Jön egy méretes zakó, egy unalmas 0-0, vagy esetleg egy bravúr győzelem. Aki az utóbbira gondol, ajánlom figyelmébe a tippmixen a vendég oddsokat...

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Chelsea - Newcastle United - 2016.02.13. 18:30

A speciális kérdés: Kap sárga lapot az őstulok Diego Costa?


A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

Kingpeti

0 Tovább

PL 26. forduló: Mi várható a bajnok ellen?

Szombaton kora este a Chelsea vendége lesz a Newcastle. Londonban nem nagyon szeretünk játszani, de ha valamikor, most lehet bizakodni az esetleges pontszerzésben. Amióta Roman Abramovics a tulajdonos, ilyen gyatra teljesítményt még nem nyújottak a Kékek, akiknek a szezonját kb. egy BL győzelem menthetné meg, ami elsőre elég vadul hangzik. Sérülések, csapaton belüli ellentétek, José Mourinho buk(tat)ása, mind olyan tényezők, amik negatívan befolyásolják a Chelsea 2015/2016-os idényét. Guus Hiddink pedig egyelőre csak egy tűzoltó, nem pedig megmentő.

peremier league Mark29 Chelsea

Valószínűleg mostantól kezdve erre az okfejtésre alapozza majd minden edző és manager azt a mentális felkészítést, amit a játékosainak tart a Chelsea elleni pályáralépés előtt. Csakhogy ez még nem jelent semmit. Ez a Chelsea ugyanúgy egy erős csapat, ahogy eddig is voltak, akik ha elkapják a fonalat, akkor bárkit képesek legyőzni. A Newcastle pedig ugyanaz a kiszámíthatatlan együttes, akik bármikor képesek értékelhetetlen játékkal kikapni, viszont a bravúr is ott bújkál bennük. Ezek után mi lesz szombat délután? Bármi előfordulhat.

0 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Logó, távozók, túra

A szombati fontos győzelem után most viszonylagosan csend van a csapat körül. Kevesebben követelik Steve McClaren fejét, és végra játékosok is pozitív hétvégi élményekről tudnak nyilatkozni. Így aztán mi is kicsit bulvárosabb témákra megyünk rá.

Premier League átigazloások

Kezdjük mindjárt a logó kérdéskörrel. A Barclays Bank szponzori szerződése lejár a nyáron, ezért mostantól "csak" Premier League néven fut majd az angol bajnokság. Tulajdonképpen ezzel nincs is baj, mert ahol ilyen pénzek vannak, oda nem kell külön név szponzor. Viszont a kreatív csapat eléggé alul teljesít.

2 Tovább

Magabiztos győzelem, magabiztos játékosokkal!

Jól sikerült a januári átigazolási időszak lezárása. Több angol válogatott szintű, vagy volt angol válogatott játékost is sikerült leigazolnunk. A szakértők szerint a mi átigazolási tevékenységünk volt a legjobb januárban. Ennek ellenére maradnak bennünk kétségek, hogy biztosan jól és jókat igazoltunk-e. Egyik régi hiányposztunk a nyári erősítések ellenére is hiányos maradt, ez a védelem. Bármelyik posztját lehetne mondani, hiszen Coloccini messze legjobbja alatt teljesít, Lascelles nem mondható egyelőre jó igazolásnak, így egyedül Mbemba az, aki erősítésnek számít, viszont ő hozza most a régi Coloccinit, tehát szinte ugyanott vagyunk, mint régen. Nyilván kicsivel jobb helyzetben vagyunk, mert a mostani Coloccinit nem lehet egy lapon emlegetni Williamsonnal. Tehát valamelyest erősödtünk.

8 Tovább

Tippversenyünk 28. fordulója -> Newcastle United - Wwst Bromwich Albion 2016.02.06. 16:00 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Délután újabb forduló, újabb esély a talpra állásra. Egy olyan esély, amit most már igazán meg kellene ragadni. Taylor-Colo belső védőpárossal, valószínűleg Mbabuval a szélen és a (mostanában U21-nek mondott) reserve csapatból felhozott védővel (Jamie Sterry, Liam Gibson) a padon.

tippverseny
Ha hazai pálya, akkor Wijnaldum gól várható

Elöl létszámban megvagyunk, csak a gólok nem jönnek. Talán az jó előjel, hogy otthon játszunk, ahol Gini Wijnaldum szereti zörgetni a hálót.

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - West Bromwich Albion 2016.02.06. 16:00

A speciális kérdés: Kell-e megint sérülés miatt cserélnie McClarennek?


A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!


Mark29

0 Tovább

PL 25. forduló: 9 pontos meccs a WBA ellen

Szombaton délután 16:00 órakor 9 pontos meccset játszunk a West Bromwich Albion ellen. Igen, ez egy ennyire fontos meccs lesz a bennmaradás szempontjából. Hazai pályán, egy verhető csapat ellen. Egy olyan csapat ellen, akik a Premier League érában eddig 11 alkalommal látogattal a St. James' Parkba, és csak két alkalommal tudtak győztesen távozni. Három döntetlen mellett hatszor a Newcastle szerezte meg a 3 pontot. Ideje begyűjteni a hetedik győzelmet is. Nagyon kellene.

WBA Permier League Mark29

Egyelőre a padlón vagyunk, pedig a körülményekre tényleg nem panaszkodhatunk. Van egy hulladék Aston Villa, egy nagyon gyenge Sunderland mögöttünk, előttünk pedig bénázik a Norwich és a Swansea, de igazából a Bournemouth és a West Brom sem lehet nyugodt. Hatalmas szerencse, hogy más csapatok is vergődnek, mert így legalább nem reménytelen a bennmaradásért vívott harc. Viszont ahogy fogynak a fordulók, úgy fogynak a lehetőseégek is.

3 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: A Newcastle segít!

Nem megy a csapatának? Régóta nyeretlen? A managere alatt inog a kispad? A játékosai mentálisan a mélyen vannak? Idegesek a szurkolók? Van megoldás! Meccseljen a Newcastle ellen! A siker nem marad el.

everton Premier League Mark29

Valami ehhez hasonló promó szöveggel lehetne eladni azt a förtelmet, amit Steve McClaren és a fiúk szerda este műveltek. Nem sokkal a meccs után még mindig érthetetlen, hogy hogyan lehetett ennyire brutális módon kinyírni saját magunkat a Goodison Parkban. Megoldást persze a hajtás után sem fog olvasni senki, csak a szokásos költői kérdéseket, és pár unalomig hajtogatott javaslatot.

0 Tovább

Tippversenyünk 27. fordulója -> Everton - Newcastle United 2016.02.03. 20:45 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Volt egy hosszú pihenő, letelt az átigazolási időszak, igazoltunk újabb két embert. De nem jött védő... Este egy papíron erős csapattal találkozunk, igaz ők se tündökölnek az idei bajnokságban. A Liga kupában kiestek a City ellen az elődöntőben, a múlt héten szívtak, így tényleg nincsenek jó formában. De ettől függetlenül marha nehéz meccs vár ránk Liverpoolban. Nincsenek jó előrzeteim...de vannak új igazolásaink...újra van remény...remélem nem csak ma 11 óráig...

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Everton - Newcastle United 2016.02.03. 20:45

A speciális kérdés: Valamelyik téli új szerzeményünk szerez gólt a meccsen (Shelvey, Saviet, Townsend, Doumbia)?


A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

Kingpeti

0 Tovább

PL 24. forduló: Az "ablak" és az Everton

Szerdán este a Premier League 24. fordulójában az Everton otthonába látogat kedvenc csapatunk. Kipihenten, felgyógyultan, megerősödve utazik a keret a Goodison Parkba, hogy visszavágjon azért a fájdalmas, utolsó pillanatban elszenvedett vereségért. Nem is olyan régen, a Boxing Day-en történt, hogy egy kiegyensúlyozott meccsen a hosszabbításban fejelt gólt Tom Cleverley, egy buta védelmi hiba után.

Premier League Mark29 Everton Townsend Shelvey Doumbia beharangozóSeydou Doumbia, a negyedik szerzemény

Sajnos elég sok ilyen eseménynek lehettünk tanúi idén, nem véletlen, hogy mindössze a tabella 18. helyén szerénykedünk. Valószínűleg pont ezért, na meg a tavaly tavszi gyalázatos szereplés miatt is, Newcastle vezetősége sokkal többet tett meg a keret megerősítésére a 2015/2016-os szezon átigazolási időszakaiban, mint korábban a teljes Mike Ashley érában. A két periódus alatt 100 millió font elköltésére kapott engedélyt a tulajdonostól a négytagú igazgatótanács, és szépen ki is lett volna használva ez az összeg, ha az utolsó napon a terveink szerint alakulnak az események. Nem így lett, de azért nincs okunk a panaszra.

2 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Csatárlesen

Andros Townsend leigazolása építkezés, nem pedig tűzoltás volt. A Newcastle vezetősége látszólag úgy tesz, mintha nem a kiésés elleni harc lenne a legfőbb cél. Legalább is az eddigi három januári igazolásból kettő erre utal. Mert bár örülünk Saivetnek és Townsendnek is, de valójában egyedül Jojo Shelvey az, akire feltérlenül szükség volt, hogy valami elképzelés legyen végre a támadójátékban. Az igazán égető problémák viszont pont nem középen, hanem hátul és elöl vannak. A védelemben minőségi, de - a sérülések miatt - főleg mennyiségi szempontból szükséges új emberek igazolása, míg elöl kell valaki, aki 8-10 góllal lehozná a tavaszt. A vezetőség megint azt mondta, hogy a háttérben folyó tárgyalások miatt nem illdomos senkit sem említeni név szerint, de a média az alábbi nevekkel foglalkozott a napokban.

Mark29 átigazolások Berahino Gomis Remy Lacazette Rhodes Newcastle

A fenti ötösben vannak új, és állandó kiszemeltek is. Van akit jó eséllyel le lehet igazolni, és van akivel szinte felesleges foglalkozni. Hajtás után rövid latolgatás.

0 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Andros Townsend #25

Tegnap hivatalossá vált, amit sejteni lehetett, Andros Townsend Newcastlebe szerződött öt és fél évre. A 25-ös mezt fogja viselni, és elvileg az Everton ellen bevethető lesz szűk egy hét múlva. A 24 éves szélső állítása szerint könnyen döntött. Amint meghallotta, hogy a Newcastle érdeklődik iránta, csak ez a klub érdekelte. Tottenham nevelésként fájó szívvel hagyta el a Spurst, de valljuk be, nem volt más választása. Pochettino nem találta a helyét, és így minimális játékidőt kapott. Elvileg mindenki így járt a legjobban.

Mark29 átigazolások Townsend

A Sky információi szerint az egész transzfer 21 millió fontba kerül a klubnak, amiből 12 milliót most fizettek ki, a maradék 9 millió pedig a játékos heti 55 ezer fontos fizetése a szerződése időtartamára. Megérte? A Tottenhamnak biztosan, hiszen a reálisnál nagyobb összeget kapott egy "perememberért". Androsnak pláne, mert több lesz a fizetése, és valószínűleg többet fog játszani. A Newcastlenek? Pár hét alatt kiderül.

4 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Háromból semmi

Botrányos, elkeserítő, kiábrándító. Ez a három szó jellemzi az egész szezonunkat, ahogyan remek sablon a 2015/2016-os évadra mindhárom Watford elleni találkozónk is. A "Lódarazsak" fullánkjába eddig két bajnokin és egy FA kupa meccsen sikerült belefutni. Először botrányosan játszottunk ellenük, aztán sokkal jobbak voltunk náluk, majd végül egy "se íze, se bűze" meccset sikerült összehozni. A végeredmény viszont minden esetben ugyanaz lett. Háromból semmi. Három verség, nulla pont.

watford premier league Mark29Lascelles szépítő gólja hiába jött még elvileg időben

Egyre fogynak a meccsek, és már abban a szakaszban vagyunk, hogy el kellene kezdeni idegenben is pontokat gyűjtögetni. A "riválisaink" (Aston Villa, Sunderland, Bournemouth, Swansea) ugyanis ezt teszik. Hajtás után rövid helyzetkép.

31 Tovább

Watfordi kirándulás - újra

Két héten belül, immár másodszor utazunk a Lódarazsak otthonába. Az FA-kupában 1-0-ra nyertek a házigazdák, egy nagyon-nagyon szerencsés góllal, egy olyan meccsen, ahol a Newcastlenek nyernie kellett volna: végig támadtuk a mérkőzést, kihagytunk egy halom helyzetet és a szezon legjobb Newcastle játékosa, Wijnaldum adta a gólpasszt Deeneynek. Azóta azonban rengeteg víz folyt le a Tyne folyón: megjött Shelvey és Saivet, 3-3 -at játszottunk a Manchester United ellen és 2-1-re vertük a West Ham Unitedet. Lássuk, milyen előjelekkel és főként, kikkel várhatjuk a szombat délutáni találkozót!

15 Tovább

Tippversenyünk 26. fordulója -> Watford - Newcastle United 2016.01.23. 16:00 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Múlt héten egy győztes meccsen debütáltak új játékosaink. Hét közben sok cikk megjelent arról, hogy kik is fognak érkezni további erősítés gyanánt. Na ebből annyi lett, hogy senki nem jött. Most ez vajon azért van, mert mégsem igazolunk tovább vagy azért, mert a transzfer hajrára várunk? Hamarosan kiderül. 

Mint már megszokhattuk ismét marha sok sérültünk van, olyannyira, hogy egészséges balhátvéd nincs a keretben. Sőt a tartalék balhátvéd Colback is kifeküdt. Így érdekes egy védelmünk lesz a Watford ellen...

Ma meg csodás hírre ébredtünk...Steve Harper a Sunderland új kapusa. Szégyen és gyalázat, ásd el magad, hogy ilyet tettél. Mi vitt erre a lépésre? Miért tetted ezt?
Azt hiszem a derbin kapni fogsz rendesen. Mondjuk nem hiszem, hogy egyszer is pályára fog lépni a majmok csapatában...

És akkor a következő forduló. Vendégként egy újoncnál, aki erőn felül teljesít és előttünk van a táblázaton. A papírforma szerint jön egy vereség. De hátha múlt héten megindult valami és a 2016-os év tényleg szép lesz, sok győzelemmel. Hátha...
Ráadásul van törlesztenivalónk is, hiszen ettől a csapattól sikerült kiesnünk pár hete az

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Watford - Newcastle United 2016.01.23. 16:00

A speciális kérdés: Shelvey kapni fog sárga lapot?


A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

Kingpeti

0 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Nagy nap lesz a mai?

Az angol sajtóban több helyen is megjelent, hogy az átigaolási piacon nagy nap lesz a mai, legalább is a Newcastle United szempontjából. A tulajdonos, Mike Ashley már tavaly tavasszal megígérte, hogy kinyitja a pénztárcáját a csapat eredményessége érdekében. Ezt az ígéretét nyáron megtartotta, tekintve hogy három új érkezőért is 10 millió font feletti összeget fizetett ki. A játék jobb lett, de az eredmények csak nem jönnek, így aztán januárban megint muszáj erősíteni.

Sissoko Tioté Townsend Berahino Pato PhillipsAndros Townsend és Saido Berahino ügyében is történhet előrelépés

Eddig Henri Saivet érkezett a Bordeaux-ból (4.5-5 millió font), és Jonjo Shelvey a Swansea-ból (12 millió font), utóbbi parádésan mutatkozott be a West Ham elleni győzelem alkalmával. A mai napon pedig újabb emberek érkezésében várható kedvező fordulat. Egyrészt egy hetek (hónapok) óta tartó huzavona is a végéhez érhet, másrészt megdőlhet a klub átigazolási rekordja. Nem, ezúttal nem szerepel Lacazette. Lássuk szépen, sorban.

22 Tovább

Kalapáljuk el őket

Jó, lehet, hogy nem a legjobb szóvicc, de most ez jutott az eszembe. Szombaton délután - magyar idő szerint - 16:00-kor a West Ham United látogat a Szentélybe. Lehet, hogy sokan kedvelik a kalapácsosokat a Green Street Hooligans, azaz a Huligánok című ikonikus futballszurkolós film miatt, de ezt mi most leszarjuk. Kell a 3 pont és ezt még az öreg McLaren is megmondta: nincs mellébeszélés, nincs vereség jó játékkal, csak a győzelem elfogadható.

Tavaly egy jó Jonas kellett ahhoz, hogy a szezon utolsó meccsén 2-0-ra legyőzzük a West Ham Unitedet és bentmaradjunk a Premier Leagueben. Azóta igencsak változtak az idők, de sajnos egy valami megmaradt. A kisés elleni küzdelem.

38 Tovább

Tippversenyünk 25. fordulója -> Newcastle United - West Ham United 2016.01.16. 16:00 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Ahogy szerkesztőtársam is írta, múlt héten ismét egy klasszikus született. Szenzációs mérkőzésen sikerült 1 pontot szereznünk egy gyenge Manchester United ellen. Az első félidőt jobb ha elfelejtjük, kivéve Wijnaldum gólját, ami igen tetszetősre sikerült. Azóta eltelt egy hét, van két új igazolásunk, néhán ytávozónk és újabb sérültjeink. De Jong szeme! sérült meg otthon és Mbabu is kiesett jó pár hétre. Nem néztem meg ilyen statisztikát, de szerintem magasan a legjobb a csapatunk abban, hogy egy szezon alatt a legtöbb sérültet kineveljük. Valami nagyon nem stimmel ebben a stábban, nem is értem ez hogyan lehetséges...

Ma délután csak az ellenfél neve hallatán egy könnyebb meccs ígérkezne. De sajnos nem ez a valóság, mert a West Ham ismét Európa Ligás helyen tanyázik a táblázaton. Az évek folyamán sikerült nekik egy masszív középcsapatot építeniük, akik bele-beleszólnak a nagyok dolgába is elvétve. Egy jóval gyengébb kerettel, mégis sikerült...

Meglátjuk mire megyünk velük ma délután 16 órától.
Mit gondoltok kitart a múlt heti jó formánk vagy megint jön a lötyögés és az 1-0-ás vereség. Nekünk meg marad a bosszankodás, szitkozódás...

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - West Ham Unites 2016.01.16. 16:00

A speciális kérdés: Shelvey vagy Saviet betalál a kapuba (bármelyikbe)?


A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

Kingpeti

0 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Ismét „klasszikus” született

Tegnap este megint egy olyan Newcastle United - Manchester United meccset láthattunk, ami joggal kérheti felvételét a Premier League klasszikusai közé. A két klub közös történelme során nem ez az első ilyen összecsapás. Az elmúlt 23 évben volt már 4:3 ide és oda is, ahogyan 5:0 is, ide és oda is. Most már van egy jó kis 3:3 is.

Premier League Mark29 Manchester UnitedDummett a meccs végén eddigi pályafutása legnagyobb gólját ragasztotta

Az őszi és a tavaszi, azaz a nyári (augusztus 22.) és a téli (január 12.) találkozók egyaránt döntetlenre végződtek tehát, de amíg az Old Traffordon egy nem túl eseménydús 0:0-át láthattunk, most gólokban és izgalmakban gazdag 90 percet produkáltak. Hajtás után az összefoglaló.

7 Tovább

Tippversenyünk 24. fordulója -> Newcastle United - Manchester United 2016.01.12. 20:45 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Hétvégén kiestünk az FA kupából egy igen gyenge csapat ellen. Megint olyan ziccereket hagytunk ki, amit a mi csapatunk a BLSZ II-ben is 80%-ban berúg. De ez nem a BLSZ II...úgy látszik...

Holnap jön egy mérkőzés, ahol semmi vesztenivalónk nincs. Az ellenfél a vörös ördögök csapata lesz, ahol van probléma bőven. Az érdekes, hogy ennyi problémával is az 5. helyen tudnak állni, csupán csak 9 pontra a listavezető mögött. Azt mondjuk nem értem, hogy ezt hogyan csinálják... Véleményem szerint hasonló erősségű keretünk van velük, de mi mágis hátulról vagyunk a harmadikok. 

Ha folytatódik a tendencia, nincs is kérdés, hogy milyen tippet kell leadni. 
0-1 és már meg is van a telitalálat. 
Viszont talán veszélyben van az edzőnk, aki a rumot biztosan szereti, így nyerni fogunk és ismét reménykedni...a semmiben.

Beszélnek itt 3 igazolásról, a franci szélső gyerekről, akire semmi szükségünk nincs (kivéve ha Sissoko beképzelt majmunkat kihajítanánk a keretből - sajnos erre 0% esélyünk van) és tuti bukás az eddigi évek francia igazolásai után, a kopasz agyatlan védekező középpályásról akinél ennyi pénzért már sokkal jobb játékost is vehetnénk (vagyis inkább ennyiért már játékost vehetnénk) és egy csatár gyerekről, aki majdnem 20 millióba kerül és sehol sincs jegyezve.
Biztosan ezekre az igazolásokra van szükségünk? Biztos nem kellene védő (nem is egy) és egy igazi gólerős befejező csatár?

De visszatérve a holnapi meccshez, jön ismét a 0-1 vagy jön ismét a reménykedés? Mit gondoltok?

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - Manchester United 2016.01.11. 20:45

A speciális kérdés: Lesz 2 gól a meccsen?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

Kingpeti

0 Tovább

Átigazolunk végre b#°%ˇ&átok meg?

Lehet, hogy végre megtörténik? Tényleg érkezik valaki? Sőt, nem is egy, egyből három új játkosunk is lesz? Kik ők, honnan jönnek? Hasznosak lesznek? Mit várjunk tőlük? No, egyelőre több kérdést nem is tennék fel, hanem inkább igyekszem ezeket megválaszolni!

13 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Megint 0-1, kiesés az FA kupából

Tegnap délután semmi különös nem történt. Megint játszott a Newcastle, ezúttal az FA kupában, a Watford ellen. Steve McClaren tanítványainak nem hogy megint megvoltak a ziccereik, de ezúttal uralták is a mérkőzést. Ettől függetlenül megint a szokásos forgatókönyvet láthattuk. A helyzeteket megint nem tudták értékesíteni, viszont megint jött egy gól az ellenféltől - na jó most nem az utolsó 15 percben - és megint vereség lett a vége. Zsinórban negyedszer 0:1, miközben mindegyik találkozón legalább három ziccert hibáztak Mitrovicék.

newcastle Mark29 FA kupa

Hátul pedig mindig adódik egy baki, amiből bemegy az az egy gól. Az Everton és a West Brom ellen a kapusok hibáztak, az Arsenal ellen Perez védekezett rosszul. Ezúttal pedig a szezon legjobbja, Georginio Wijnaldum passzolt hátra egy labdát, amire a védők nem számítottak, Troy Deeney viszont igen. Hajtás után a meccs összefoglalója.

0 Tovább

Gyakorlás élesben - Watford - Newcastle

Holnap délután rendezik az angol FA kupa következő fordulóját, így a hétvégén nem bajnoki mérkőzésen fogunk szerepelni, hanem kupameccsen. Eltérőek a vélemények arról, hogy mennyire fontos az FA kupa. Az biztos, hogy az egyik, ha nem a legjobban megbecsült nemzeti kupa sorozat a világon. Az angol klubok komolyan veszik, és nagyon nagy büszkeséggel említik az FA kupa győzelmeket a bajnoki címeik mellett. A magyar szurkolók inkább a bajnoki eredményeket részesítik előnyben, főleg akkor igaz ez, ha a kiesés szélén táncoló csapatokról van szó. Ilyenkor mindig mérlegelni kell, hogy megéri-e a figyelmet megosztani, hiszen amúgy is nehézkes a bentmaradás a Premier League-ben, mivel ez a világ (egyik) legerősebb bajoksága.

21 Tovább

PREMIER LEAGUE TABELLA

CHAMPIONSHIP TABELLA

Facebook

A klub hivatalos oldala

SZARKÁK.HU

Ed Harrison Blogja

NUFC.COM

THE MAG UK

Newcastle Chronicle

Utolsó kommentek

Hírek