Tippversenyünk 5. fordulója -> Newcastle United - Brighton 2016.08.27. 18:30 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Ma már ismét bajnoki meccs következik. Elég sok sérülttel, a Championshipben egy jó csapatnak számító ellenfél ellen, hazai pályán. Nálam kötelező a győzelem...

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - Brighton 2016.08.27. 18:30

A speciális kérdés: Lesz a mérkőzésen 51888 fizető néző?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

0 Tovább

Championship 5. forduló: Brighton & Hove Albion

champo Mark29Szombaton 18:30-kor, a Sky Sports által élőben közvetített (azaz streamek segítségével számunkra is nyomon követhető) mérkőzésen fogadjuk a Brighton & Hove Albion csapatát. A Sirályok a Champo mezőnyében komoly kihívknak számítanak. Egy olyan csapat, akik évek óta tudatosan építkeznek, és egyre közelebb vannak a Premier Leaguebe jutáshoz. Managerük az a Chris Hughton, aki hét évvel ezelőtt simán juttatta vissza a Newcastlet az első osztályba. Hajtás után beharang. Röviden, tömören.

0 Tovább

Tippversenyünk 4. fordulója -> Newcastle United - Cheltenham Town 2016.08.23. 20:45 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Mark29

Ligakupa meccs. Minden évben reménykedés, aztán csúnya bukás. Vajon most mi lesz?

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - Cheltenham Town 2016.08.23. 20:45

A speciális kérdés: Rúgunk 3 gólt a meccsen?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

0 Tovább

EFL Cup 2. forduló: Cheltenham Town

EFL Cup Mark29

A jó öreg Ligakupa. Volt már Carling, volt már Capital One, most éppen EFL (English Football League) néven fut. Ez az a sorozat, amiben a Newcastle - miután a harmadik fordulóban becsatlakozott - általában túljutott az első ellenfelén, majd a negyedik (azaz számukra a második) körben rendre elvérzett. Most egy körrel korábban, a negyedosztályú Cheltenham Town csapatát fogadjuk a St. James Parkban. Nem kérdés, hogy milyen eredményt várunk. Mitrovic visszatér.

40 Tovább

Championship 4. forduló: Bristol City

champo Mark29

A magabiztos, Reading elleni hétközi győzelem után nincs megállás, a Champo robog tovább. A következő egy hét alatt három mérkőzést játszik a Newcastle, elsőként szombaton, a Bristol City otthonában. Rolando Aarons a nevelőegyesületéhez tér vissza, a városba, ahol gyermekkorát töltötte. Persze nem nosztalgiázni mennek a srácok, hanem pontokért. Hajtás után a hajtásról.

11 Tovább

Tippversenyünk 3. fordulója -> Newcastle United - Reading 2016.08.17. 20:45 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK 

tippverseny Mark29

Szerdán este új meccs, új remény. Az előző cikkben leírt véleményem nem változott, ezért most beharangozó helytt egyből a tippversennyel jelentkezünk. Peti még a jól megérdemelt szabadságát tölti, ezért is megoldható ez a kis kombinálás. A várható összeállításról annyit, hogy a mai edzésen Sissoko és Diame is összeszedett egy-egy kisebb sérülést, így egyikük sem bevethető. Siem De Jong a jövőheti kupameccsre talán már fitt lehet, és Tim Krul és Massadio Haidara is edzésbe állt. Hajtás után a várható kezdő és a szokásos kérdések.

0 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: A Rafaloution bukása?

bukas Mark29 newcastle championship

Legyünk őszinték magunkhoz. Bukásra áll a Newcastle United, és bukásra áll Rafa Benítez is. A spanyol szakember májusban egyszer már megbukott, amikor a csapat kiesett vele a Premier Leagueből. Aztán láthattunk valami kis pozitívumot is. Nem kullogott el másik "iskolába", hanem maradt, hogy javítson. Látszatra tanult a hibákból, és felmérte, hogy miben kell változtatni az eredményességhez. A "próba dolgozatok" - azaz az edzőmeccsek - jól is sikerültek, ezért a klub új marketing hadjáratot indított Rafaloution néven. Remek szlogen, vagy fáradt szójáték? Korai még eldönteni. Élesben mindenestre eddig két meccsből két vereség a mérleg. Szögezzük le, hogy szerencséje sincs a csapatnak, de nagyon nem is tesznek érte. Mindenki bőven a tudás alatt is teljesít. Megbukott a taktika, megbukott mentális felkészítés. Megbuktak az új igazolások és megbukott az új csapatkapitány. Bukás, bukás, bukás. A reblog SPRINT legújabb témája maga newcastlei valóság.

5 Tovább

Tippversenyünk 2. fordulója -> Newcastle United - Huddersfield Town 2016.08.13. 16:00 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

tippverseny Mark29

Az első hazai forduló. St. James Park. Telt ház. Kötelező győzelem.

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - Huddersfield Town 2016.08.13. 16:00

A speciális kérdés: A labdabirtoklás, szögletek, kaput eltaláló lövések - statisztikai hármas közül lesz-e legalább kettő, amiben a Newcastle lesz a jobb?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

 

0 Tovább

Championship 2. forduló: Huddersfield Town

champo beharangozó Mark29

Szombaton délután a Championship második fordulójában lejátsza első hazai meccsét a Newcastle United. Az ellenfél a Huddersfield Town lesz, akik győzelemmel kezdték a bajnokságot, így aztán viszonyag nyugodtan mehetnek a St. James' Parkba. Már ha ez egyáltalán egyetlen csapat számára is lehetséges lesz ebben a szezonban. Hajtás után akár esély latolgatás is lehetne, de valójában mind tudjuk, hogy csak a győzelem elfogadható opció.

0 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Ébresztő!

Mark29 Fulham Champo review

"It was a wake up call!" nyilatkozta Rafa Benitez a Fulham elleni 1:0-ra elveszített nyitómeccset követően. Bizony, ez egy ébresztő volt a srácoknak, se több, se kevesebb. Két nappal a történtek után, nevetségesnek tartom, hogy nem csak magát szurkolónak valló kommentelők, de újságírók, és szakértők véleménye is 180 fokot fordult a csapat kapcsán 90 perc lefortgása alatt. Péntek estig Benitez és a Newcastle volt a szuper esélyes. A Championship mezőnyében a legjobb keret, a legjobb edzővel. Jaj, szegény elenfelek, mit fognak kapni. A felkészülési meccsek is jól sikerültek, az igazolások is valódi erősítést jelentenek. A nap se megy le többet. Ehhez képest történt ami történt. Egy szoros vereség, és mindenki rögtön arról beszél, hogy a Newcastle lebecsülte a mezőnyt, Rafa Benítez pedig mégsem megváltó. Hajtás után ahogyan én láttam.

15 Tovább

Tippversenyünk 1. fordulója -> Fulham - Newcastle United - 2016.08.05. 20:45 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Elérkezett ez a pillanat s. Ismét a Championshipben van kedvenc csapatunk. É még mindig nem tudtam ez megemészteni, ezért szomorúan telnek napjaim. Viszont abban bízom, hogy ezek között a csapatok között csak az lesz a kérdés, hogy kit és milyen arányban verünk meg. Idén nem ezért akartam szurkolni, hanem a nemzetközi kupás helyekért, de most ez van.

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Fulham - Newcastle United 2016.08.05. 20:45

A speciális kérdés: Valamely új szerzeményünk szerez gólt a meccsen?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

6 Tovább

Championship 1. forduló: Fulham

beharangozó Mark29 Fulham

"Érzem a szeretet és a szenvedélyt ebben a városban, és viszonoznom kell ezt a szurkolóknak." Rafa Benitez szavai tökéletesen jellemzik azt a harmónikus állapotot, ami a vezetőség, a manager, a csapat és a szurkolók között van. Nem tudom, hogy Sir Bobby Robson newcastle-i edzősködése óta volt-e hasonló a helyzet, de nem hinném. Most tehát öröm, boldogság van, viszont holnap kezdődik egy 46 részes szakítópróba. Hajtás után beharang.

48 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Érkezők, távozók, pletykák

átigazolások Mark29

Rafa Benitez nem tétlenkedik. Igaz, hogy a csapat éppen Írországban edzőtáborozik, de a spanyol manager ettől függetlenül üzletel. Méghozzá nem is akárhogyan. Matt Ritchie múltheti érkezése óta is folyamatosan folynak a tárgyalások a keret megerősítése céljából, miközben szép lassan távoznak is egy páran. A Bournemouth-tól érkező szélsőtől személy szerint nagyon sokat várok, a 46 meccs alatt legalább 8-10 olyan bombagólt, amilyeneket az előző szezonban eresztett meg.

A mai fő pletyka, hogy a Liverpoollal komoly bizniszre készül Rafa Benitez.

39 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Rafa felpörög?

Rafa Benitez úgy látszik nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, hogy 3-4 igazolás is nagyon közel van. Hivatalosan vettünk egy belga kapust, és akár ma vehetünk egy angol csatárt is.

18 Tovább

NEMcastle: Bud Spencer, aki mindenki szívébe bejutott

Ennek a posztnak semmi köze nem lesz a Newcastlehez. Semmi köze nem lesz Angliához. Sőt, semmi köze nem lesz a focihoz sem. Mégis valószínűleg egy kicsit mindannyiunkat érint. Mert a tegnapi, szomorú esemény mindenkire, bárkre hatással lehet, aki a 80-as, 90-es, vagy akár a 2000-es években volt gyerek, tinédzser, vagy felnőtt. A "NEMcastle" rovatban ezúttal gyermekkorom egyik, ha nem a legnagyobb bálványától, Carlo Pedersolitól, azaz Bud Spencertől búcsúzom.

NEMcastle bejutas1929-2016

A szigorú tekintetű, de mégis kedvességet sugárzó óriás kalandos életéről korábban is rengeteg sztori keringett az interneten, most pedig sajnos van apropó, hogy még többet elevenítsenek fel a sajtó orgánumok. Nem nehéz persze már-már filmbe illő történetekre találni az életével kapcsolatban, hiszen a két(részes), klasszikus értelemben vett önéletrajzi könyve mellett további két anekdota gyűjteményét is kiadták már. Igaz az utolsó, 2016-ban megjelent könyv magyarul még nem kapható. Ezekben a kiadványokban a gyermekkorától kezdve, a sportkarrierjén, és a filmsikereken át, a békés nyugdíjasévekig mindent leír. Mi az, hogy leír? Elmesél, és mindezt annyira magával ragadóan teszi, hogy közben egy kicsit mindannyian újra gyerekek leszünk, akik hallgatják a nagypapájuk vidám és kevésbé vidám, de mindig érdekes és tanulságos történeteit.

Él ebben az országban ugyanis legalább három generáció, akiknek Bud Spencer "bejutott" a szívébe, és örökre ott is marad.

0 Tovább

Egy kiesés krónikája – III. rész: késő, késő van már

Newcastle Mark29 Premier League

A rövid kis krónikánk befejező részében eljön a végítélet. Az első részben a szezon első haramdát idéztük fel, a másodikban pedig a téli meccs dömpinget. Most pedig jöjjön az utolsó fejezet, a bajnokság hajrája, és amit ebben az időszakban sikerült elérni. A végeredmény, amiért "megdolgozott" a tulajdonos, az igazgatótanács a szakmai stáb és az egész keret. Túl későn vették észre, hogy mekkora a baj, és az utolsó pillanatban már hiába kapkodtak. Az első részben szó volt a reményteli nyári igazolásokról, majd az akadozós rajtról. A másodikban arról, hogy a bajnokság derekán a katasztrofális teljesítmény ellenére mindig beesett egy-egy olyan eredmény, ami megmentette Steve McClaren hátsóját.

Hajtás után pedig áttekintjük az utolsó harmadot. Illetve egy kicsit azt is, hogy ezek után milyen kilátásaink vannak nekünk, Newcastle szurkolóknak.

9 Tovább

Egy kiesés krónikája - II. rész: korán elveszett illúziók

Newcastle Mark29 Premier League"Fiatal arcokon ezernyi fájdalom, korán elveszett illúziók"

Új vezetőedző, új játékosok. Idő kell amíg összeszoknak, és beérik a közös munka. Ezt a magyarázatot még akár el is fogadtuk volna, de sajnos három hónap után látszott hogy nem csak erről van szó. Tizenegy bajnoki mérkőzésből mindössze egyetlen győzelem. Hiába volt biztatóbb a játék, mint az előző tavasszal, hiába múlott sokszor csak egy kis szerencsén a pontszerzés. Nagyon korán kiderült, hogy a több mint 45 millió fontos nyári költekezés ellenére egy ennyire lerontott rajttal a Newcastle maximum a tabella közepét tűzheti ki célul. Most már tudjuk, hogy még ekkor is túl nagy volt az optimizmus.

Az előző részben a nekifutás, és az elrontott rajt volt terítéken, hajtás után pedig jöjjön a pofára esés.

0 Tovább

Egy kiesés krónikája – I. rész: New Kids On The Block

Mark29 Premier League2015. május 24-én fellélegzett egy város. A Newcastle hazai pályán 2:0-ra legyőzte a West Ham Unitedet, és így minden más eredménytől függetlenül megmenekült a kiesés elől. Öröm és boldogság volt, habár tegyük hozzá gyorsan, hogy mivel a Hull City nem tudta megverni hazai pályán, az emberhátrányban játszó Manchester Unitedet, a Newcastle egy vereséggel is bennmaradt volna. További bizakodásra adott okot, hogy a 2007-es feltűnése óta először interjút adó Mike Ashley egyértelműen kijelentette, egy sikeres csapatot szeretne, amihez biztosítani tudja (és fogja is) a feltételeket. Állta is a szavát, jelentős összegeket költött, papíron jó játékosokra. Az új fiúk és az új főnök meg is érkeztek, tettre készen és sikerre éhesen. Ehhez képest kiesés lett a vége. Hajtás után az évértékelő első része.

0 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Egy kis Britannia...

A tegnapi napon a Britannia Blog podcast második adásában szerepeltem. Volt benne szó Mourinhoról, az Arsenalról, és természetesen a Newcastle-ről is.

Offline verzió ITT!

Ha van kedvetek hallgassátok!

Hajrá Newcastle!

Mark29

3 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Fellélegezhetünk, Benítez marad + az új mezek

Végre hivatalossá vált az, amire közel két hete vártunk már, vagyis az, hogy Rafa Benítez marad a klub menedzsere. Úgy gondolom elkezdhetjük bontani a pezsgőket, és csont nélkül meg lesz a feljutás. Na de azért ne igyunk előre a medve bőrére...

3 Tovább

Tippversenyünk 41. fordulója -> Newcastle United - Tottenham 2016.05.15. 16:00 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Kiestünk és ez egy Szégyen! Ha Rafa nem marad, mehetünk a Leeds után...
Utolsó forduló jön hazai pályán és a tippversenyben is...

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - Tottenham 2016.05.15. 16:00

A speciális kérdés: Melyik csapat lesz a 4. a bajnokságban (MU, MC, WH, Arsenal)?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

37 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: KIESTÜNK! Kommentárok, kommentár nélkül

Championship Mark29

Hajtás, kesergés, részvét, magyarázkodás...

12 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Másodosztály...

Premeier League Aston Villa Championship Mark29

Hölgyeim és Uraim, kedves olvasóink. Nincs más hátra, mint készülni a másodosztályra. A mai mérkőzést látva - valamit az egész szezont végigkövetve - sajnos teljesen jogosan. Hiába van még matematikai esély, az erőlködő, frusztrált, saját közönsége által kifütyült Aston Villa ellen csak egy 0:0-ás döntetlenre futotta, ezzel az eredménnyel pedig szerdán búcsúzhatunk a Premier League-től. Hajtás után egy kicsit a lassan valósággá váló rémálomról.

0 Tovább

NEMcastle: A Hillsborough súlya

NEMcastle Mark29 Liverpool

Nagyon régen, még a blog korábbi felületén előfordult már, hogy olyan témákról születtek posztok, amik nem voltak közvetlenül kapcsolhatóak a Newcastle Unitedhez. Nem gyakran ugyan, de azért ha a körülmények úgy hozták, akkor megnyilvánultunk más angol focis témákkal, válogatott tornákkal, esetleg a hazai labdarúgást érintő kérdésekkel kapcsolatban is. Most is valami hasonló következik.

Tizenegy nappal és 27 évvel Hillsborough után, 2016. április 26-án bírósági ítélet született, amely kimondta, hogy a Liverpool szurkolók nem hibásak a történtekért, ők kizárólag áldozatai voltak a tragédiának. Az eset kapcsán világszerte megemlékeztek a pályákon, a St. James Parkban például 52 ezren énekelték a You'll never walk alone-t, megríkatva ezzel Rafa Benitezt.

Hajtás után szembesülhetünk azzal, hogy mennyire bántó, de minimum meghökkentő, ha nem kellő tapintattal nyúlnak az angol labdarúgás egyik legszomorúbb eseményéhez.

0 Tovább

Tippversenyünk 39. fordulója -> Newcastle United - Crystal Palace 2016.04.30. 16:00 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

"Bitztos vagyok benne, hogy a Newcastle meg fogja nyerni a Crystal Palace elleni mérkőzést. Ha tehetném, fogadnék is rájuk." Ez a mondat nem mástól, mint Sam Allardyce-tól származik, aki már két napja megkezdte a leléktani hadviselést a hétvégi forduló előtt. Ahelyett, hogy Sunderland következő, a Britannia stadionban esedékes, Stoke elleni mérkőzésével foglalkozna, sejtelmesen utalgatott arra, hogy a Newcastle-nek milyen könnyű dolga lesz. A Palace bejutott az FA kupa döntőjébe, nem érdekli őket a bajnokság, stb... Kb. annyi hiányzott, hogy benyögje, Pardew leadja a meccset.

tippverseny Crystal Palace Mark29

Persze azt kívánom legyen igaza, és szerzzük meg mind a három pontot! A Palace ellen tavaly, még Pardew-val a kispadon egy 3:3-as mérkőzést játszottunk a St. James' Parkban.  Ősszel pedig szintén hat gól esett a két csapat meccsén, csak sajnos ebből ötöt a Palace vállalt.

Most is lesz gólzápor?

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - Crystal Palace 2016.04.30. 16:00

A speciális kérdés: Lesze-e 4 vagy több gól a mérkőzésen?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

Mark29

1 Tovább

PREMIER LEAGUE TABELLA

CHAMPIONSHIP TABELLA

Facebook

A klub hivatalos oldala

SZARKÁK.HU

Ed Harrison Blogja

NUFC.COM

THE MAG UK

Newcastle Chronicle

Utolsó kommentek

Hírek