NEMcastle: Bud Spencer, aki mindenki szívébe bejutott

Ennek a posztnak semmi köze nem lesz a Newcastlehez. Semmi köze nem lesz Angliához. Sőt, semmi köze nem lesz a focihoz sem. Mégis valószínűleg egy kicsit mindannyiunkat érint. Mert a tegnapi, szomorú esemény mindenkire, bárkre hatással lehet, aki a 80-as, 90-es, vagy akár a 2000-es években volt gyerek, tinédzser, vagy felnőtt. A "NEMcastle" rovatban ezúttal gyermekkorom egyik, ha nem a legnagyobb bálványától, Carlo Pedersolitól, azaz Bud Spencertől búcsúzom.

NEMcastle bejutas1929-2016

A szigorú tekintetű, de mégis kedvességet sugárzó óriás kalandos életéről korábban is rengeteg sztori keringett az interneten, most pedig sajnos van apropó, hogy még többet elevenítsenek fel a sajtó orgánumok. Nem nehéz persze már-már filmbe illő történetekre találni az életével kapcsolatban, hiszen a két(részes), klasszikus értelemben vett önéletrajzi könyve mellett további két anekdota gyűjteményét is kiadták már. Igaz az utolsó, 2016-ban megjelent könyv magyarul még nem kapható. Ezekben a kiadványokban a gyermekkorától kezdve, a sportkarrierjén, és a filmsikereken át, a békés nyugdíjasévekig mindent leír. Mi az, hogy leír? Elmesél, és mindezt annyira magával ragadóan teszi, hogy közben egy kicsit mindannyian újra gyerekek leszünk, akik hallgatják a nagypapájuk vidám és kevésbé vidám, de mindig érdekes és tanulságos történeteit.

Él ebben az országban ugyanis legalább három generáció, akiknek Bud Spencer "bejutott" a szívébe, és örökre ott is marad.

2 Tovább

Egy kiesés krónikája – III. rész: késő, késő van már

Newcastle Mark29 Premier League

A rövid kis krónikánk befejező részében eljön a végítélet. Az első részben a szezon első haramdát idéztük fel, a másodikban pedig a téli meccs dömpinget. Most pedig jöjjön az utolsó fejezet, a bajnokság hajrája, és amit ebben az időszakban sikerült elérni. A végeredmény, amiért "megdolgozott" a tulajdonos, az igazgatótanács a szakmai stáb és az egész keret. Túl későn vették észre, hogy mekkora a baj, és az utolsó pillanatban már hiába kapkodtak. Az első részben szó volt a reményteli nyári igazolásokról, majd az akadozós rajtról. A másodikban arról, hogy a bajnokság derekán a katasztrofális teljesítmény ellenére mindig beesett egy-egy olyan eredmény, ami megmentette Steve McClaren hátsóját.

Hajtás után pedig áttekintjük az utolsó harmadot. Illetve egy kicsit azt is, hogy ezek után milyen kilátásaink vannak nekünk, Newcastle szurkolóknak.

9 Tovább

Egy kiesés krónikája - II. rész: korán elveszett illúziók

Newcastle Mark29 Premier League"Fiatal arcokon ezernyi fájdalom, korán elveszett illúziók"

Új vezetőedző, új játékosok. Idő kell amíg összeszoknak, és beérik a közös munka. Ezt a magyarázatot még akár el is fogadtuk volna, de sajnos három hónap után látszott hogy nem csak erről van szó. Tizenegy bajnoki mérkőzésből mindössze egyetlen győzelem. Hiába volt biztatóbb a játék, mint az előző tavasszal, hiába múlott sokszor csak egy kis szerencsén a pontszerzés. Nagyon korán kiderült, hogy a több mint 45 millió fontos nyári költekezés ellenére egy ennyire lerontott rajttal a Newcastle maximum a tabella közepét tűzheti ki célul. Most már tudjuk, hogy még ekkor is túl nagy volt az optimizmus.

Az előző részben a nekifutás, és az elrontott rajt volt terítéken, hajtás után pedig jöjjön a pofára esés.

0 Tovább

Egy kiesés krónikája – I. rész: New Kids On The Block

Mark29 Premier League2015. május 24-én fellélegzett egy város. A Newcastle hazai pályán 2:0-ra legyőzte a West Ham Unitedet, és így minden más eredménytől függetlenül megmenekült a kiesés elől. Öröm és boldogság volt, habár tegyük hozzá gyorsan, hogy mivel a Hull City nem tudta megverni hazai pályán, az emberhátrányban játszó Manchester Unitedet, a Newcastle egy vereséggel is bennmaradt volna. További bizakodásra adott okot, hogy a 2007-es feltűnése óta először interjút adó Mike Ashley egyértelműen kijelentette, egy sikeres csapatot szeretne, amihez biztosítani tudja (és fogja is) a feltételeket. Állta is a szavát, jelentős összegeket költött, papíron jó játékosokra. Az új fiúk és az új főnök meg is érkeztek, tettre készen és sikerre éhesen. Ehhez képest kiesés lett a vége. Hajtás után az évértékelő első része.

0 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Egy kis Britannia...

A tegnapi napon a Britannia Blog podcast második adásában szerepeltem. Volt benne szó Mourinhoról, az Arsenalról, és természetesen a Newcastle-ről is.

Offline verzió ITT!

Ha van kedvetek hallgassátok!

Hajrá Newcastle!

Mark29

3 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Fellélegezhetünk, Benítez marad + az új mezek

Végre hivatalossá vált az, amire közel két hete vártunk már, vagyis az, hogy Rafa Benítez marad a klub menedzsere. Úgy gondolom elkezdhetjük bontani a pezsgőket, és csont nélkül meg lesz a feljutás. Na de azért ne igyunk előre a medve bőrére...

3 Tovább

Tippversenyünk 41. fordulója -> Newcastle United - Tottenham 2016.05.15. 16:00 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Kiestünk és ez egy Szégyen! Ha Rafa nem marad, mehetünk a Leeds után...
Utolsó forduló jön hazai pályán és a tippversenyben is...

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - Tottenham 2016.05.15. 16:00

A speciális kérdés: Melyik csapat lesz a 4. a bajnokságban (MU, MC, WH, Arsenal)?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

37 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: KIESTÜNK! Kommentárok, kommentár nélkül

Championship Mark29

Hajtás, kesergés, részvét, magyarázkodás...

12 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Másodosztály...

Premeier League Aston Villa Championship Mark29

Hölgyeim és Uraim, kedves olvasóink. Nincs más hátra, mint készülni a másodosztályra. A mai mérkőzést látva - valamit az egész szezont végigkövetve - sajnos teljesen jogosan. Hiába van még matematikai esély, az erőlködő, frusztrált, saját közönsége által kifütyült Aston Villa ellen csak egy 0:0-ás döntetlenre futotta, ezzel az eredménnyel pedig szerdán búcsúzhatunk a Premier League-től. Hajtás után egy kicsit a lassan valósággá váló rémálomról.

14 Tovább

NEMcastle: A Hillsborough súlya

NEMcastle Mark29 Liverpool

Nagyon régen, még a blog korábbi felületén előfordult már, hogy olyan témákról születtek posztok, amik nem voltak közvetlenül kapcsolhatóak a Newcastle Unitedhez. Nem gyakran ugyan, de azért ha a körülmények úgy hozták, akkor megnyilvánultunk más angol focis témákkal, válogatott tornákkal, esetleg a hazai labdarúgást érintő kérdésekkel kapcsolatban is. Most is valami hasonló következik.

Tizenegy nappal és 27 évvel Hillsborough után, 2016. április 26-án bírósági ítélet született, amely kimondta, hogy a Liverpool szurkolók nem hibásak a történtekért, ők kizárólag áldozatai voltak a tragédiának. Az eset kapcsán világszerte megemlékeztek a pályákon, a St. James Parkban például 52 ezren énekelték a You'll never walk alone-t, megríkatva ezzel Rafa Benitezt.

Hajtás után szembesülhetünk azzal, hogy mennyire bántó, de minimum meghökkentő, ha nem kellő tapintattal nyúlnak az angol labdarúgás egyik legszomorúbb eseményéhez.

5 Tovább

Tippversenyünk 39. fordulója -> Newcastle United - Crystal Palace 2016.04.30. 16:00 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

"Bitztos vagyok benne, hogy a Newcastle meg fogja nyerni a Crystal Palace elleni mérkőzést. Ha tehetném, fogadnék is rájuk." Ez a mondat nem mástól, mint Sam Allardyce-tól származik, aki már két napja megkezdte a leléktani hadviselést a hétvégi forduló előtt. Ahelyett, hogy Sunderland következő, a Britannia stadionban esedékes, Stoke elleni mérkőzésével foglalkozna, sejtelmesen utalgatott arra, hogy a Newcastle-nek milyen könnyű dolga lesz. A Palace bejutott az FA kupa döntőjébe, nem érdekli őket a bajnokság, stb... Kb. annyi hiányzott, hogy benyögje, Pardew leadja a meccset.

tippverseny Crystal Palace Mark29

Persze azt kívánom legyen igaza, és szerzzük meg mind a három pontot! A Palace ellen tavaly, még Pardew-val a kispadon egy 3:3-as mérkőzést játszottunk a St. James' Parkban.  Ősszel pedig szintén hat gól esett a két csapat meccsén, csak sajnos ebből ötöt a Palace vállalt.

Most is lesz gólzápor?

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - Crystal Palace 2016.04.30. 16:00

A speciális kérdés: Lesze-e 4 vagy több gól a mérkőzésen?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

Mark29

1 Tovább

PL 36. forduló: Crystal Palace

Szombaton újabb fontos csatát kell megvívni a kiesés elleni háborúban. Egy olyan ütközetet, amit kötelező megnyerni. Már csak három találkozó maradt a szezonból, háromszor kilencven perc, hogy kivívjuk a bennmaradást. Az utolsó két meccsel egyelőre nem kell foglalkozni, mert az első lépés, hogy ezt a meccset hozza a csapat. Az ellenfél a Crystal Palace lesz, akik csúnyán elverték ősszel a Steve McClaren féle Newcastlet.

Crystal Palace Premier League Mark29

Amellett, hogy most már a győzelmi kényszer felülír olyan apróságokat, hogy kik lesznek az ellenfelek, azért nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy két régi ismerős is visszatér a St James" Parkba. Persze nem ez lesz Alan Pardew, Yohan Cabaye és a Newcastle első találkozása azután, hogy elhagyták a klubot, viszont a Geordiek földjére most lépnek először azóta, hogy - önszántukból - elhagyták a klubot. Sokmindenre számíthatnak, de szívélyes fogadtatásra biztosan nem.

25 Tovább

Tippversenyünk 38. fordulója -> Liverpool - Newcastle United 2016.04.23. 16:00 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Rafa Beniteznek nehéz feladata lesz ma délután. Talán a legnehezebb, amióta a Newcastle kispadján ül. Egykori klubja, a Liverpool ellen kell(ene) pontot, esetleg pontokat szereznie. Szerintetek sikerül?

Liverpool Tippverseny Mark29

  

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Liverpool - Newcastle United 2016.04.23. 16:00

A speciális kérdés: lesz-e 4 vagy több gól a mérkőzésen?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

Mark29

16 Tovább

PL 35. forduló: Liverpool

Liverpool Premier League Newcastle Mark29

Ha van valami, ami nem jön jókor a Newcastlenek a kiesés elleni harc utolsó csatái során, akkor az egy látogatás az Anfield Roadon, ahol utoljára 22 évvel ezelőtt, az 19993/1994-es idényben sikerült bajnoki mérkőzésen nyerni. Azóta tizenhét vereség és három döntetlen a mérleg. Tavaly például Raheem Sterling és Joe Allen góljaival sima 2:0 lett az eredmény a Vörösöknek, akik ezúttal is torony magas esélyesek. Habár ha valaki tudja, hogy hogyan kell nyerni Liverpoolban, az Rafa Benitez.

0 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Ez most rendben volt

Premierl League Mark29 Manchester City Anita kicentizett gólja

Tegnap este végre azt láthattuk, amit egész szezonban vártunk. Nem volt tele a gatya sőt, a szokásosnál jóval bátrabb játékot mutattak a fiúk. Nem volt érdekes, hogy ez a BL elődöntős Manchester City, akik ősszel hatszor köszöntek be a Newcastlenek. Többen 100 %-ot nyújtottak, és aki nem, az is olyan lelkesedéssel játszott, hogy a rosszabb forma így könnyen megbocsátható. Hajtás után pár gondolat.

3 Tovább

Tippversenyünk 37. fordulója -> Newcastle United - Manchester City 2016.04.19. 20:45 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Ma este egy érdekes mérkőzés elé nézünk. Nekünk minden pontra szükségünk van, a Citynek pedig még van matematikai esélye a bajnoki címre (nekem meg egy jól fizető tippmixem, ha ők lesznek a bajnokok). Viszont állnak még a Bajnokok Ligájában (ahol szintén egy jól fizető szelvényem van ha ők lesznek a végső győztesek), így valószínű az a fontosabb nekik. Bár amíg van a PL-ben esélyük, szerintem nyerni akarnak és sajnos fognak is. Meglátjuk. Mit gondoltok? Nagyon szorul a hurok, már 1 pont is jól jönne, mert nehéz lesz az utolsó négy forduló, NAGYON NEHÉZ...

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - Manchester City 2016.04.19. 20:45

A speciális kérdés: Ki rúg több szögletet a meccsen?

(a www.eredmenyek.com statisztikái alapján)

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

13 Tovább

Tippversenyünk 36. fordulója -> Newcastle United - Swansea City 2016.04.16. 16:00 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

tippverseny Mark29

Ma van Rafa Benitez 56. születésnapja. Szerintem 3 pontnak örülne a legjobban.

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - Swansea 2016.04.16. 16:00

A speciális kérdés: Lesz 5 kaput eltaláló lövésünk a meccsen?

(a www.eredmenyek.com statisztikái alapján)

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

 

0 Tovább

Premier League 34. forduló - Swansea City

Annyiszor leírtuk már, hogy összeszámolni is nehéz, de most megint csak ezt lehet elmondani: az utolsó esélyek egyike lesz a szombati, Swansea elleni találkozó. Rafa Beniteznek el kell érnie, hogy átforduljon ez a borzalmas széria. Egy rossz szezont futó, de a bennmaradást már biztosan kiharcoló, totálisan motziválatlan ellenféllel szemben, hazai pályán kell megküzdeni. Ráadásul elméletben nagyon harcos, elszánt a Newcastle, a játékosok meg akarják mutatni, hogy képesek benntartani a csapatot a Premier Leagueben.

swansea Mark29 Premier League

A probléma csak azzal van, hogy hetek óta kábítanak ezzel a dumával, és a koncentráció mellett pont a harcosság, az akarat az, aminek a szikráját is alig lehet felfedezni a srácokon. Ténferegnek a védők, kóvályognak a középpályások és impotens a csatárjáték. Pedig kár szépíteni. Ha nem nyerünk szombaton, a Norwich pedig hazai pályán üti a Sunderlandet, akkor fél lábbal már a Championshipben leszünk.

9 Tovább

Utolsó esélyek egyike!

Az edzőváltás egyelőre nem hozta meg a kellő változást. Nem sikerült még győzelmet szereznie a csapatnak, így komolyabb lemaradással várja a mai fordulót a bentmaradásért folytatott harcban. Igaz, hogy helyenként már láthatunk szépen felépített támadásokat, mezőnyjátékot, de ez egyelőre még kevés ahhoz, hogy megmeneküljünk a kiesés elől. Sajnos a legfontosabb kiesési rangadókon nem tudtunk megszerezni a három pontot. Ezek a meccsek voltak azok, amikre joggal mondják azt, hogy hat pontos meccsek. Ennek ellenére a csapat megtanult küzdeni, hinni, hajtani. Mitrovics végre elhiszi, hogy van keresnivalója a Premier League-ben. Megjött az önbizalma, amit a gólöröme is mutatott a Norwich elleni mérkőzésen. Egy csatárnak pedig erre van szüksége, semmi másra.

A mai mérkőzést országos egyesre veszik a fogadóirodák, de mind nagyon jól tudjuk, hogy ezeket a mérkőzéseket lehet a legnehezebb biztosra mondani. A statisztika is abszolút ellenünk van, hiszen az legutolsó hat mérkőzésünkből csupán egy döntetlenre futotta. Hat mérkőzésből egy pont. Ez siralmas. Az idegenbeli mérlegünk pedig még ennél is gyengébb. Összesen hét pontot tudtunk összekaparni vendégként ebben a szezonban. Az utóbbi 5 meccsből pedig nullát. Semmi sem ad bizakodásra okot, hiszen a Southhampton győzelem esetén, akár egy lépés távolságra kerülhet a nemzetközi porondon való szereplést érő helyektől.

17 Tovább

Tippversenyünk 35. fordulója -> Southampton - Newcastle United 2016.04.09. 16:00 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Azt hiszem itt már csak a csoda segíthet...

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Southampton - Newcastle United 2016.04.09. 16:00

A speciális kérdés: Lesz 5 sárga lap a meccsen?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

0 Tovább

Tippversenyünk 34. fordulója -> Norwich - Newcastle United 2016.04.02. 16:00 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Hatpontos mérkőzés jön holnap. Ha nem nyerünk, mehetünk a levesbe... Nincs kapusunk sem már, mi lesz itt?

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Norwich - Newcastle United 2016.04.02. 16:00

A speciális kérdés: Megússzuk kapott gól nélkül a meccset?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Úgy fest a Digi mégis a Soton-Pool-t adja, maradnak a streamek.

Hajrá Newcastle!

10 Tovább

PL 32. forduló: Norwich City

premier league Mark29 norwich

A pillanat ami beárnyékolja a hátralévő bajnoki meccseinket. Rob Elliot a lábához kap, és már ekkor tudni lehet, hogy nagy a baj. Egy napig aztán még lehet reménykedni, de az alaposak vizsgálatok után jön a diagnózis: térdszalag szakadás, a focisták által annyira rettegett ACL injury. Minimum 6 hónapos kiesés. Amellett, hogy a nyári Európa Bajnokságról is lemarad, az ír hálóőr természetesen nem lehet ott a Newcastle kapujában sem, hogy segítsen kivívni a bennmaradást. Ilyen előjelekkel megyünk vendégségbe a Norwich City-hez.

12 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Ez + Az, röviden

Mark29 Benitez Premier League Ashley JonasEz az a pillanat, ami leginkább megmarad ebből a nyomorúságos szezonból. Ahogy Aleksandar Mitrovic felugrik, és befejeli az egyenlítő gólt a Sunderland kapujába.

Az elmúlt napokban volt egy derbink, ahol végre nem kaptunk ki, egy Mike Ashley nyilatkozat, egy-két Rafa Benitez döntés és egy kellemetlen esemény is. Hajtás után röviden átrágjuk ezeket az történéseket, és egy kicsit a jövővel is foglalkozunk.

11 Tovább

Tippversenyünk 33. fordulója -> Newcastle United - Sunderland 2016.03.20. 14:30 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

tippverseny Mark29

Tyne-Wear Derby. Ehhez nem kell felvezetés.

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - Sunderland 2016.03.20. 14:30

A speciális kérdés: Lesz-e kiállítás?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Úgy fest a Digi mégis a Soton-Pool-t adja, maradnak a streamek.

Hajrá Newcastle!

Mark29

1 Tovább

PL 31. forduló: Sunderland

A vasárnapi családi mozidélután Disney-vel ezúttal törölve, mert 14:30-tól Tyne-Wear derbit rendeznek a St. James' Parkban. Nagyon régen volt már, amikor mindkét gárda ennyire rosszul állt volna a bajnokságnak ebben a szakaszában. Olyan meg talán csak 2008/2009-es szezonban, hogy a Newcastle állt volna rosszabbul.

premier league Mark29 sunderland tyne-wear Benitez2011 augusztusa... régen volt

Ami még elkeserítőbb, hogy utoljára négy és fél évvel ezelőtt, 2011 augusztusában sikerült derbit nyernünk, egy Ryan Taylor szabadrúgás góllal. Azóta sok víz lefolyt a Tyne-on (meg a Wear-en is), és két döntetlen mellett zsinórban hat Sunderland győzelem született. Ezúttal viszont minden másképpen van/lesz.

25 Tovább

PREMIER LEAGUE TABELLA

CHAMPIONSHIP TABELLA

Facebook

A klub hivatalos oldala

SZARKÁK.HU

Ed Harrison Blogja

NUFC.COM

THE MAG UK

Newcastle Chronicle

Utolsó kommentek

Hírek