Tegnap délután Ayozé Pérez találatalának köszönhetően megszerezte az első győzelmét a csapat a bajnokságban.

 

Vége a böjtnek, a csapat a tegnapin nap folyamán hazai pályán megszerezte az első győzelmét a bajnokságban. Ezzel Benítez fiai megduplázták a pontjaikat a bajnokságban, már hat van a csapatnak. S ennek a győzelemnek köszönhetően pedig pillanatnyilag elmozdultunk a kieső helyről a tabellán. Igaz, a kieső helyen álló Fulham és a Huddersfield Town hétfőn este egymással mérkőzik meg.

A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődött. A múlt hétvégén helikopterbalesetben elhunyt áldoaztokról, köztük a Leicester City volt tulajdonosásól, Vichai Srivaddhanaprabharól emlékeztek meg. A játékosok fekete karszalagot viseltek.

Rafa benítez ezúttal a kezdőbe Ayoze Pérez helyett Solomon Rondont jelölte. Míg a kezdőben ott volt Jamaal Lascelles is, aki a 100. alkalommal kezdett a csapatban.

Az első félidő legnagyobb helyzete Gerard Deulofeu előtt adódott, a spanyol szélső azonban öt méterről nem tudott a kapuba találni a 27. percben.

Rafa Benítez a mérkőzés végén elmondta, a Watford veszélyes volt az első félidőben, és meg volt az esélyük arra, hogy előnnyel vonuljanak az öltözőbe. Azonban a félidő 0-0-ás eredményt hozott.

Rafa Beníteznek a félidő előtt le kellett hoznia Mutot sérülés miatt. Az első félidő hosszabbításának a 2. percében Ayoze Perez váltotta őt a pályán. A második félidőre már Lascelles sem jött ki a pályára váll sérülés miatt, őt Fabian Schar váltotta a pályán.

A sérülések és cserék sora itt még nem ért véget newcastle-i részről, az 51. percben Jonjo Shelveynek kellett elhagynia a pályát (szintén sérülés miatt), a helyét Ki Sung-yung vette át a csapatban.

 A 65. percben aztán megszületett a győztes gól. A két csereember, Ki és Ayoze Perez hozták össze a találatot. Ki szabadrúgása után az ötösről a léc alá fejelje a labdát a spanyol támadó.

Az utolsó negyed órában idegesen játszott a csapat, de szerencsére sikerült kitartania a srácoknak, és ezzel elkönyvelniük az első győztes bajnoki mérkőzésüket a szezonban.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Newcastle: Dubravka; Yedlin, Lascelles (Schar, 46'), Fernandez, Dummett; Shelvey (Ki, 51'), Diame; Ritchie, Muto (Perez, 47'), Kenedy; Rondon. 
Nem lépett pályára: Darlow, Manquillo, Joselu, Atsu.

Watford: Foster; Femenia, Mariappa, Cathcart, Holebas; Doucoure, Capoue, Hughes (Okaka, 77'); Deulofeu (Gray, 65'), Pereyra, Success (Chalobah, 85'). 
Nem lépett pályára: Gomes, Masina, Sema, Kabasele.

Gólszerző: Perez (65')

Sárgalap: Schar (90+2'), illetve: Capoue (38'), Hughes (64'), Holebas (90+2'), Gray (90+4')

Vezette: Craig Pawson

Nézőszám: 49.157

Howay The Lads!
Gyula4!