Végre beteljesült, amire oly sokan és sokat vártunk. Vagyis az, hogy a vezetőség a mai nap folyamán "megköszönte" Steve McClaren munkáját, utódjául pedig Rafa Benítezt, azaz egy neves edzőt ültettek le a kispadra.

29 forduló (igazából 28, mert a Manchester City elleni mérkőzés későbbre lett halasztva) jutott a csapat kispadján Steve McClarennek, és valljuk be őszintén az ő kinevezése fimonan szólva sem volt jó döntés a vezetőség részéről. Ezt már sokan gondoltuk akkor is, amikor átvette a csapat kispadját, ám titkon talán mindannyian szurkoltunk neki, hogy menjen a munka. Amennyiben így lett volna, abban az esetben nem kellett volna ennyit izgulnunk a csapat jövőjét illetően.

 

Nem így lett, az idő pedig szép lassan teljesen beigazolta azt, hogy a klubnak és a játékosoknak is új impulzosokra van szüksége. A vezetőség pedig a mai nap folyamán lépett is (még mindig nem értem miért nem a kéthetes szünetben tették meg ezt), menesztették Steve McClarent. Az angol helyét Rafa Benítez foglalhatta el a kispadon, aki három évre írt alá a klubhoz.

Benítez egyénbként a stábját is hozta magával a klubhoz, így érkezett vele Fabio Pecchia, Francisco de Miguel Moreno, és Antonio Gómez Pérez is.

Benítez már hivatalosan is a csapat edzője

Végül pedig Benítez szavait olvashatjátok a kinevezésével kapcsolatban:

"Van szerencsém megerősíteni azt, hogy egy legendás angol klub kispadját fogadtam el, amellyel hatalmas kihívás lesz a szezon hátra lévő része."

"Úgy gondolom, mindannyiunknak egy irány felé kell majd eveznünk, és egy cél kell, hogy lebegjen a szemünk előtt. Ez az oka annak, hogy teljes támogatást fogok kérni, mert a célom az, hogy sikerüljön bent maradnunk."

"Személy szerint boldog vagyok amiatt, hogy visszatérhettek a Premier Leaguebe, és így pedig közelebb lehetek majd az otthonomhoz és a családomhoz is. Úgy gondolom, jelenleg ennél nem igazán lehetnék boldogabb."

"A Toon Armynek pedig azt üzenem, nem csak a klub támogatására, hanem rájuk is szükségem van."

Benítez eddigi munkásságáról, és az ő kinevezéséről egy bővebb hírt is olvashattok majd a napokban.