Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy kiesés krónikája – III. rész: késő, késő van már

Newcastle Mark29 Premier League

A rövid kis krónikánk befejező részében eljön a végítélet. Az első részben a szezon első haramdát idéztük fel, a másodikban pedig a téli meccs dömpinget. Most pedig jöjjön az utolsó fejezet, a bajnokság hajrája, és amit ebben az időszakban sikerült elérni. A végeredmény, amiért "megdolgozott" a tulajdonos, az igazgatótanács a szakmai stáb és az egész keret. Túl későn vették észre, hogy mekkora a baj, és az utolsó pillanatban már hiába kapkodtak. Az első részben szó volt a reményteli nyári igazolásokról, majd az akadozós rajtról. A másodikban arról, hogy a bajnokság derekán a katasztrofális teljesítmény ellenére mindig beesett egy-egy olyan eredmény, ami megmentette Steve McClaren hátsóját.

Hajtás után pedig áttekintjük az utolsó harmadot. Illetve egy kicsit azt is, hogy ezek után milyen kilátásaink vannak nekünk, Newcastle szurkolóknak.

9 Tovább

Egy kiesés krónikája - II. rész: korán elveszett illúziók

Newcastle Mark29 Premier League
"Fiatal arcokon ezernyi fájdalom, korán elveszett illúziók"

Új vezetőedző, új játékosok. Idő kell amíg összeszoknak, és beérik a közös munka. Ezt a magyarázatot még akár el is fogadtuk volna, de sajnos három hónap után látszott hogy nem csak erről van szó. Tizenegy bajnoki mérkőzésből mindössze egyetlen győzelem. Hiába volt biztatóbb a játék, mint az előző tavasszal, hiába múlott sokszor csak egy kis szerencsén a pontszerzés. Nagyon korán kiderült, hogy a több mint 45 millió fontos nyári költekezés ellenére egy ennyire lerontott rajttal a Newcastle maximum a tabella közepét tűzheti ki célul. Most már tudjuk, hogy még ekkor is túl nagy volt az optimizmus.

Az előző részben a nekifutás, és az elrontott rajt volt terítéken, hajtás után pedig jöjjön a pofára esés.

0 Tovább

Egy kiesés krónikája – I. rész: New Kids On The Block

Mark29 Premier League2015. május 24-én fellélegzett egy város. A Newcastle hazai pályán 2:0-ra legyőzte a West Ham Unitedet, és így minden más eredménytől függetlenül megmenekült a kiesés elől. Öröm és boldogság volt, habár tegyük hozzá gyorsan, hogy mivel a Hull City nem tudta megverni hazai pályán, az emberhátrányban játszó Manchester Unitedet, a Newcastle egy vereséggel is bennmaradt volna. További bizakodásra adott okot, hogy a 2007-es feltűnése óta először interjút adó Mike Ashley egyértelműen kijelentette, egy sikeres csapatot szeretne, amihez biztosítani tudja (és fogja is) a feltételeket. Állta is a szavát, jelentős összegeket költött, papíron jó játékosokra. Az új fiúk és az új főnök meg is érkeztek, tettre készen és sikerre éhesen. Ehhez képest kiesés lett a vége. Hajtás után az évértékelő első része.

0 Tovább

PL 36. forduló: Crystal Palace

Szombaton újabb fontos csatát kell megvívni a kiesés elleni háborúban. Egy olyan ütközetet, amit kötelező megnyerni. Már csak három találkozó maradt a szezonból, háromszor kilencven perc, hogy kivívjuk a bennmaradást. Az utolsó két meccsel egyelőre nem kell foglalkozni, mert az első lépés, hogy ezt a meccset hozza a csapat. Az ellenfél a Crystal Palace lesz, akik csúnyán elverték ősszel a Steve McClaren féle Newcastlet.

Crystal Palace Premier League Mark29

Amellett, hogy most már a győzelmi kényszer felülír olyan apróságokat, hogy kik lesznek az ellenfelek, azért nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy két régi ismerős is visszatér a St James" Parkba. Persze nem ez lesz Alan Pardew, Yohan Cabaye és a Newcastle első találkozása azután, hogy elhagyták a klubot, viszont a Geordiek földjére most lépnek először azóta, hogy - önszántukból - elhagyták a klubot. Sokmindenre számíthatnak, de szívélyes fogadtatásra biztosan nem.

25 Tovább

PL 35. forduló: Liverpool

Liverpool Premier League Newcastle Mark29

Ha van valami, ami nem jön jókor a Newcastlenek a kiesés elleni harc utolsó csatái során, akkor az egy látogatás az Anfield Roadon, ahol utoljára 22 évvel ezelőtt, az 19993/1994-es idényben sikerült bajnoki mérkőzésen nyerni. Azóta tizenhét vereség és három döntetlen a mérleg. Tavaly például Raheem Sterling és Joe Allen góljaival sima 2:0 lett az eredmény a Vörösöknek, akik ezúttal is torony magas esélyesek. Habár ha valaki tudja, hogy hogyan kell nyerni Liverpoolban, az Rafa Benitez.

0 Tovább

Premier League 34. forduló - Swansea City

Annyiszor leírtuk már, hogy összeszámolni is nehéz, de most megint csak ezt lehet elmondani: az utolsó esélyek egyike lesz a szombati, Swansea elleni találkozó. Rafa Beniteznek el kell érnie, hogy átforduljon ez a borzalmas széria. Egy rossz szezont futó, de a bennmaradást már biztosan kiharcoló, totálisan motziválatlan ellenféllel szemben, hazai pályán kell megküzdeni. Ráadásul elméletben nagyon harcos, elszánt a Newcastle, a játékosok meg akarják mutatni, hogy képesek benntartani a csapatot a Premier Leagueben.

swansea Mark29 Premier League

A probléma csak azzal van, hogy hetek óta kábítanak ezzel a dumával, és a koncentráció mellett pont a harcosság, az akarat az, aminek a szikráját is alig lehet felfedezni a srácokon. Ténferegnek a védők, kóvályognak a középpályások és impotens a csatárjáték. Pedig kár szépíteni. Ha nem nyerünk szombaton, a Norwich pedig hazai pályán üti a Sunderlandet, akkor fél lábbal már a Championshipben leszünk.

9 Tovább

PL 32. forduló: Norwich City

premier league Mark29 norwich

A pillanat ami beárnyékolja a hátralévő bajnoki meccseinket. Rob Elliot a lábához kap, és már ekkor tudni lehet, hogy nagy a baj. Egy napig aztán még lehet reménykedni, de az alaposak vizsgálatok után jön a diagnózis: térdszalag szakadás, a focisták által annyira rettegett ACL injury. Minimum 6 hónapos kiesés. Amellett, hogy a nyári Európa Bajnokságról is lemarad, az ír hálóőr természetesen nem lehet ott a Newcastle kapujában sem, hogy segítsen kivívni a bennmaradást. Ilyen előjelekkel megyünk vendégségbe a Norwich City-hez.

12 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Ez + Az, röviden

Mark29 Benitez Premier League Ashley JonasEz az a pillanat, ami leginkább megmarad ebből a nyomorúságos szezonból. Ahogy Aleksandar Mitrovic felugrik, és befejeli az egyenlítő gólt a Sunderland kapujába.

Az elmúlt napokban volt egy derbink, ahol végre nem kaptunk ki, egy Mike Ashley nyilatkozat, egy-két Rafa Benitez döntés és egy kellemetlen esemény is. Hajtás után röviden átrágjuk ezeket az történéseket, és egy kicsit a jövővel is foglalkozunk.

11 Tovább

PL 31. forduló: Sunderland

A vasárnapi családi mozidélután Disney-vel ezúttal törölve, mert 14:30-tól Tyne-Wear derbit rendeznek a St. James' Parkban. Nagyon régen volt már, amikor mindkét gárda ennyire rosszul állt volna a bajnokságnak ebben a szakaszában. Olyan meg talán csak 2008/2009-es szezonban, hogy a Newcastle állt volna rosszabbul.

premier league Mark29 sunderland tyne-wear Benitez
2011 augusztusa... régen volt

Ami még elkeserítőbb, hogy utoljára négy és fél évvel ezelőtt, 2011 augusztusában sikerült derbit nyernünk, egy Ryan Taylor szabadrúgás góllal. Azóta sok víz lefolyt a Tyne-on (meg a Wear-en is), és két döntetlen mellett zsinórban hat Sunderland győzelem született. Ezúttal viszont minden másképpen van/lesz.

25 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: A BBC szerint...

bbc premier league mark29

Newcastle United: A Premier League küzdői miért nem csinálják jobban? - címmel publikált egy nagyobb lélegzetvételű cikket a BBC, mely most szabad(os) fordításban itt is olvasható.

Newcastle United egy a nagy labdarúgó-szappanoperát játszik a Tyne partján, és a történet komor szállal folytatódott szombati, Bournemouth elleni hazai vereséggel, amivel a kieső zónában maradt a csapat. A Szarkák legendája és emellett a BBC Sport szakértője, Alan Shearer elmondta a Match of the Day című műsorban, hogy a klub "a tetőtől talpig benne van a trutyiban", miközben a kifütyült menedzser Steve McClaren is elismerte, hogy a 3-1-es vereség alapján a csapat "kieső alapanyag".

24 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: nagyon mélyen

bournemouth Premier League Mark29

Tegnap csak az eredmények alakulását követtem online, ezért kimaradt a szezon egyik legmegalázóbb produkciója. Most néztem meg mind az összefoglalót, mind a meccs utáni BBC interjút Steve McClarennel. Az öreg most legalább nem röhögcsélt úgy, mint a Chelsea elleni 1-5 után. Viszont a szűk öt perc alatt legalább 6 alkalommal benyögi, hogy "we have 10 gamest to go"... Igen, alapesetben ebben a mezőnyben a 10 meccs tényleg elég a túlélésre, csak nem veled Steve. Hajtás után kesergés.

16 Tovább

Tippversenyünk 31. fordulója -> Newcastle United - AFC Bournemouth - 2016.03.05. 16:00 - A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK

Újabb fontos mérkőzés előtt állunk, persze ebben nincsen semmi újdonság. Még 11 fontos meccsünk lesz. A tét a bennmaradás. A Newcastlenek, ahogyan a többi menekülőnek is, a kieséssel járó megaláztatáson kívül még legalább 100 millió oka van arra, hogy a vonal felett végezzenek. Fontban. A Championshippel ugyanis sikerül elbukni a jövő évi giga tv-s szerződéssel járó pénzeket, ami mindennél fontosabb a klubok számára.

tippverseny premier league Mark29 Bournemouth

Reméljük ezt Mike Ashley is így gondolja, és ha nem plusz három pont kerül a csapat neve mellé, akkor eltakarítja végre Steve McClaren-t. Akkor most mi lenne a jobb? Kapjunk ki és menjen Steve papa? Vagy inkább nyerjünk, és maradjon? Az a gond ezzel, hogy az edzőcserére a vereség esetén sincs garancia, míg a 3 pont biztos. Szóval nyerjünk, és menjen Steve! Ha ezt olvasod, kedves Mr. Ashley, akkor kérlek intézkedj!

Ahogyan a beharangozóban is írtuk, mérkőzést a Digi ugyan nem közvetíti, viszont brit csatorna igen, szóval valószínűleg jó minőségű streamek is lesznek.

TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - AFC Bournemouth - 2016.03.05. 16:00

A speciális kérdés: Szerez-e gólt a csapatok valamelyik téli csatár igazolása, azaz Seydou Doumbia, vagy Benik Afobe?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):

Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

Mark29

1 Tovább

PL 29. forduló: AFC Bournemouth - a következő "utolsó esély"

Ha szombaton kikap a Newcastle, akkor menesztik Steve McClarent! Ilyen és ehhez hasonló "infók" terjednek a közösségi médiában. Te jó ég, hányszor hallottuk már ezt a szöveget a szezon során. Általában egy hazai meccs előtt, amikor egy - papíron is - verhető csapat ellen léptünk pályára. Ilyenkor aztán megvertük példáult a Norwich-ot, vagy West Bromwich-ot, az öreg meg hátradőlhetett, és nyomhatta a süket dumáját arról, hogy beérik a kemény munka. Pedig nagyon nem. Van egy jó alapanyagból álló keret, akiknek nincs vezérük, aki összefogná, irányítaná őket.

Bournemouth Premier League Mark29

Szerdán például Coloccini nélkül is szinte tökéletesen működött a védelem. Jó, kellett hozzá egy "pulis-i" időket idéző, gyenge Stoke City, de akkor is. Amíg nem jött a képen látható Shaqiri gól (amit mellesleg Sissoko és Colback sem tudott blokkolni), nem sok helyzete volt a "Fazekasoknak". Taylor takarta a lövést Elliott elől, ráadásul a szél is megnyomta az egyébként is erősen rápörkölt bogyót. Ebből született a három pontot érő gól. Nagyon nincs viszont idő keseregni, szombaton délután érkezik a St. James' Parkba a kiesés elől futólépésben menekülő Bournemouth. Hajtás után egy kis értékelés.

20 Tovább

PL 28. forduló: Stoke City

Egy hideg, esős este a Britanniában. Ez most nem a Britannia blognak a népszerűsítése, ahol szintén publikálni szoktam (na jó egy kicsit annak is), hanem a ma este várható körülmények. A mindig hideg Britannia stadion, a mindig zajos "Fazekasok", és a mindig kemény, de most már jól is játszó Stoke City. Ez már nem Tony Pulis együttese, ahol a legfőbb taktikai elem Rory Delap negyven méteres bedobása volt.

premier league Stoke City Britannia Mark29

Az előző bajnokság első felében, 2014 őszén, azaz lassan másfél éve vendégesekedtünk a Stoke City-nél. Szakadt az eső, pocsék volt a meccs, és egy Peter Crouch fejes góllal nyertek a hazaiak. A fenti kép ezt a momentumot örökíti meg. Tisztán látható, hogy vacak az időjárás, de Coloccini ettől függetlenül esélytelen a fejpárbajban. A kapitány most biztosan nem lép pályára, de most ez nem számít. Nem számíthat. Nyerni kell, de minimum pontot szerezni. Hogy hogyan? A hajtás után egy-két tipp.

20 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: eddig még jó...

premier league newcastle Mark29

- Az a fickó jut eszembe, aki leesett a 10. emeletről.

- Mi volt vele?

- Az emberek minen emeleten azt hallották tőle: "Eddig még jó". Eddig még jó.

Elnézve a hétvégi forduló eredményeit, eszembe jutott A Hét Mesterlövész, és azon belül is Steve McQueen klasszikus idézete. Minden úgy alakult, ahogy a Newcastle szurkolók kívánták. A non plus ultra persze a Manchester City legyőzése lenne majd az elhalasztott meccsen, de egy ottani (sajnos várható) vereség esetén sem kerülünk rosszabb helyzetbe. Hajtás után rövid poszt.

2 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: "még 12 kupadöntő"

Így van, ezt a hulladék, közhelyes mondatot tudja mondani vezetőedzőnk, egy megalázó, megsemmisítő vereség után. Na de Steve McClarenről majd egy kicsit később. A Chelsea elleni 1-5 megint rávilágított pár olyan problémára, amit a Newcastle vezetőségén kívül mindenki lát. A szakértők és a szurkolók is, legyenek geordie gyári munkások, vagy olyan ex-játékosok, akik részei a klub történelmének.

Premier League Mark29 Chelsea

A lényeg azonban az, hogy gyökeresen nem változik semmi. Egy-egy égés után jön a mea culpa, meg a fogadkozás, majd egy kiszenvedett győzelem, és mi megint elhisszük, hogy jobb lesz. Aztán mégsem. Hétvégén viszont már eljutottam arra pontra, hogy Rob Elliott-on kívül senkit nem sajnáltam a bandából. Szerencsétlen srác ebben a szezonban nem egyszer sérülten állt oda védeni, és talán egyedül a karácsonyi, Everton elleni meccs ment el a rossz öklözése miatt. Viszont a védései meg hozták a pontokat rendesen. Most semmit nem tehetett. Ilyen négyessel maga előtt is bemutatott két bravúros védést.

15 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Logó, távozók, túra

A szombati fontos győzelem után most viszonylagosan csend van a csapat körül. Kevesebben követelik Steve McClaren fejét, és végra játékosok is pozitív hétvégi élményekről tudnak nyilatkozni. Így aztán mi is kicsit bulvárosabb témákra megyünk rá.

Premier League átigazloások

Kezdjük mindjárt a logó kérdéskörrel. A Barclays Bank szponzori szerződése lejár a nyáron, ezért mostantól "csak" Premier League néven fut majd az angol bajnokság. Tulajdonképpen ezzel nincs is baj, mert ahol ilyen pénzek vannak, oda nem kell külön név szponzor. Viszont a kreatív csapat eléggé alul teljesít.

2 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: A Newcastle segít!

Nem megy a csapatának? Régóta nyeretlen? A managere alatt inog a kispad? A játékosai mentálisan a mélyen vannak? Idegesek a szurkolók? Van megoldás! Meccseljen a Newcastle ellen! A siker nem marad el.

everton Premier League Mark29

Valami ehhez hasonló promó szöveggel lehetne eladni azt a förtelmet, amit Steve McClaren és a fiúk szerda este műveltek. Nem sokkal a meccs után még mindig érthetetlen, hogy hogyan lehetett ennyire brutális módon kinyírni saját magunkat a Goodison Parkban. Megoldást persze a hajtás után sem fog olvasni senki, csak a szokásos költői kérdéseket, és pár unalomig hajtogatott javaslatot.

7 Tovább

PL 24. forduló: Az "ablak" és az Everton

Szerdán este a Premier League 24. fordulójában az Everton otthonába látogat kedvenc csapatunk. Kipihenten, felgyógyultan, megerősödve utazik a keret a Goodison Parkba, hogy visszavágjon azért a fájdalmas, utolsó pillanatban elszenvedett vereségért. Nem is olyan régen, a Boxing Day-en történt, hogy egy kiegyensúlyozott meccsen a hosszabbításban fejelt gólt Tom Cleverley, egy buta védelmi hiba után.

Premier League Mark29 Everton Townsend Shelvey Doumbia beharangozó
Seydou Doumbia, a negyedik szerzemény

Sajnos elég sok ilyen eseménynek lehettünk tanúi idén, nem véletlen, hogy mindössze a tabella 18. helyén szerénykedünk. Valószínűleg pont ezért, na meg a tavaly tavszi gyalázatos szereplés miatt is, Newcastle vezetősége sokkal többet tett meg a keret megerősítésére a 2015/2016-os szezon átigazolási időszakaiban, mint korábban a teljes Mike Ashley érában. A két periódus alatt 100 millió font elköltésére kapott engedélyt a tulajdonostól a négytagú igazgatótanács, és szépen ki is lett volna használva ez az összeg, ha az utolsó napon a terveink szerint alakulnak az események. Nem így lett, de azért nincs okunk a panaszra.

2 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Háromból semmi

Botrányos, elkeserítő, kiábrándító. Ez a három szó jellemzi az egész szezonunkat, ahogyan remek sablon a 2015/2016-os évadra mindhárom Watford elleni találkozónk is. A "Lódarazsak" fullánkjába eddig két bajnokin és egy FA kupa meccsen sikerült belefutni. Először botrányosan játszottunk ellenük, aztán sokkal jobbak voltunk náluk, majd végül egy "se íze, se bűze" meccset sikerült összehozni. A végeredmény viszont minden esetben ugyanaz lett. Háromból semmi. Három verség, nulla pont.

watford premier league Mark29
Lascelles szépítő gólja hiába jött még elvileg időben

Egyre fogynak a meccsek, és már abban a szakaszban vagyunk, hogy el kellene kezdeni idegenben is pontokat gyűjtögetni. A "riválisaink" (Aston Villa, Sunderland, Bournemouth, Swansea) ugyanis ezt teszik. Hajtás után rövid helyzetkép.

31 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Ismét „klasszikus” született

Tegnap este megint egy olyan Newcastle United - Manchester United meccset láthattunk, ami joggal kérheti felvételét a Premier League klasszikusai közé. A két klub közös történelme során nem ez az első ilyen összecsapás. Az elmúlt 23 évben volt már 4:3 ide és oda is, ahogyan 5:0 is, ide és oda is. Most már van egy jó kis 3:3 is.

Premier League Mark29 Manchester United
Dummett a meccs végén eddigi pályafutása legnagyobb gólját ragasztotta

Az őszi és a tavaszi, azaz a nyári (augusztus 22.) és a téli (január 12.) találkozók egyaránt döntetlenre végződtek tehát, de amíg az Old Traffordon egy nem túl eseménydús 0:0-át láthattunk, most gólokban és izgalmakban gazdag 90 percet produkáltak. Hajtás után az összefoglaló.

7 Tovább

PREMIER LEAGUE TABELLA

Előző mérkőzés

Következő mérkőzés

Facebook

Utolsó kommentek