Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

(Szarka)lábjegyzet: Észak-keleten a helyzet változatlan

Mark29

Hosszabb idő után jelentkezem blog poszttal, aminek sok oka van (mármint a kihagyásnak), de nem szeretnék ezzel senkit sem untatni. Most is igazából csak egy rövid véleménnyel készültem, az elmúlt időszakról. A szombati - Swansea elleni - létfontosságú bajnokinak sem lesz beharangozója, annyit viszont már most elárulok, hogy érdemes lesz folyamatosan figyelni a Facebook oldalunkat.

4 Tovább

Joey Barton - SEMMI DUMA

Mark29

Azok, aki az elmúlt években angol focit követték egy dologban mindenképpen hasonlítanak. Valamilyen véleményük van Joey Bartonról. Akik csak felszínesen tanulmányozták a pályafutását, azok legyintenek. Tahó, alattomos, beképzelt, középszerű. Viszont azok, akiknek az elmúlt években szerepelt a kedvenc csapatában, sokkal elnézőbbek vele szemben. Sőt, akadnak szép számmal olyanok is, akik kimondottan kedvelik.

Én is ezek közé tartozom, így aztán nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy a Cser Kiadó gondozásában magyarul is megjelenik az önéletrajzi könyve. (Ami egyébként IDE KATTINTVA megrendelhető) Hajtás után erről a kiadványról írok pár gondolatot, mert természetesen a lehető legkorábban beszereztem, és sikerült nagyon gyorsan ledarálnom mind a 276 oldalt.

13 Tovább

Chelsea vs Newcastle - PL. 15. forduló

Mark29

Ma délután, 13:30-kor a Chelsea otthonában nyitjuk meg a Premier league 15. fordulóját. A Spíler Tv által is közvetített mérkőzés erősen ajánlott a Chelsea fanoknak, a semleges nézőknek, illetve azoknak a Newcastle szurkolóknak, akiknél még nem akadt ki a mazochizmus méter.

3 Tovább

Watford - PL 13. forduló

lMark29

Kisebb kihagyás után jelentkezem újra. A Southampton elleni döntetlen után legyűrtük a szezon lúzerének számító Crystal Palace-t, de ami az elmúlt három fordulóban következett arra nehéz pozitív jelzőket találni. Peches, utolsó pillanatokban bekapott gólokkal 0:1-es vereségek a Bournemouth és a Burnley ellen, majd egy sima bukta a Manchester United otthonában. Kell a pozitív fordulat, de vajon sikerül-e ezen a hétvégén összehozni?

Legutóbb két éve játszottunk a Watford ellen, és mindkét meccsen 2:1-re kaptunk ki. A borítóképen Ighalo egyik gólja a kettőből a St. James' Parkban, amivel elég gyorsan el is döntötte a találkozót. Most minden másképpen lesz, de nem csak azért, mert az akkori keretek szinte teljesen kicserélődtek.

4 Tovább

Southampton - PL 8. forduló

preview Mark29 Soton

Vasárnap délután egy nagyon hosszú kirándulásra indul a Newcastle, ráadásul egy olyan helyre, ahol nem sok szép emléket szereztünk a közelmúltban. Legutóbb például egy laza 3:1-el küldtek haza a Szentek. Most sem számíthatunk sok jóra, főleg, hogy a komplett szélső játékunkat újra kell gondolni két sérülés miatt.

39 Tovább

Brighton & Hove Albion - PL 6. forduló

Mark29

A fenti kép még a tavaszi mérkőzéshez készült, ami akkor a Championship szuperrangadója volt. A bajnoki cím várományosainak összecsapása, amit 2:1-re meg tudtunk nyerni. Az összefoglaló IDE KATTINTVA érhető el. Mohamed Diamé talán a szezon legfurább gólját szerezte, míg Ayozé Perez egy nagyon szép támadás végén talált be. Arról a meccsről ennél többet nem is érdemes beszélni. Más bajnokság, más célok, más keretek. Vasárnap tévés meccsen az újoncok csatája. Habár nekem jobban tetszik úgy, hogy az újoncok és a visszatérők csatája.

6 Tovább

Swansea City - PL 4. forduló

Mark29

Visszatér a Premier League, és visszatér Jonjo Shelvey is. Duplán. Egyrészt letöltötte a hárommeccses eltiltását, másrészt az ellenfél az a Swansea lesz, ahonnan a középpályás másfél éve érkezett. Az egyik ügyeletes rosszfiú tehát megjött, a másik - Aleksandar Mitrovic - pedig most fogja megkezdeni hárommeccses eltiltását.

Hogy mit várunk a Swansea ellen? Nem sok jót. Ellenfelünk tavaly az egyik legrosszabb csapat volt a ligában, mégis a jelenlegi körülmények között ők a találkozó esélyesei.

14 Tovább

Nottingham Forest - Ligakupa 2. forduló

carabao ligakupa Mark29

Ma este 20:45 perckor a Newcastle United is bekapcsolódik az ezúttal Carabao Cup néven futó Ligakupa küzdelmeibe. Az ellenfél az a Nottingham Forest lesz, amely az előző idényben mély nyomokat hagyott bennünk. Pontosabban nem is igazán ők, hanem az ellnük játszott meccsen mutatott botrányos bíráskodás. Két jogtalan kiállítás után két tizenegyes. A piros lapokat később törölték, a büntetőket meg Darlow hárította, de így is kikaptunk 2:1-re. A visszavágón aztán vissza is vágtunk. Ma mire számíthatunk?

9 Tovább

Huddersfield Town - PL 2. forduló

mark29

Vasárnap délután 14:30-tól a Huddersfield Town otthonába látogat a Newcastle. A mérkőzést a Spíler Tv élőben közvetíti. Sajnálatos módon technikai problémák miatt a beharangozó elkészítése nem sikerült abban az időszakban, amikor igazán lett volna idő megírni, így aztán most csak kutyafuttában írunk pár sort.

13 Tovább

Speaks Direct - A Mike Ashley interjú

Mark29 gazdasagsprint

Az idei szezon egyik legközvetlenebb interjúja következik. Mike Ashley mesél a Sky Sportsnak a 10 éve tartó hullámvasútazásról, amit a Newcastle United tulajdonosaként élt át. Az eredeti szöveg IDE KATTINTVA olvasható. Az 52 éves üzletember nyíltan beszélt a klub megszerzéséről, a szurkolóktól érkező kemény kritikákról, a dolgokról, amiket megbánt, és a klub jövőjével kapcsolatos reményeiről.

6 Tovább

Tottenham Hotspur - PL 1. forduló

Mark29 PL

Vasárnap indul a bajnokság, ezért jelentkezünk az első forduló behaangozójával. Részben ott folytatja a csapat, ahol szűk másfél éve abbahagyta, hiszen az utolsó Premier League mérkőzésünkön is a Tottenham volt az ellenfél. Másrészt viszont remélhetőelg egy sokkal eredményesebb szezont tudunk majd felmutatni, mint amilyen a 2015/2016-os volt.

A nyár folyamán a blog bejegyzéseinek száma jelentősen lecsökkent. Ennek oka az volt, hogy több mint ötven játékosról pletykáltak már a Newcastle kapcsán, ezért még az átigazolásos pletykákat sem tudtuk volna aktuálisan közzétenni. Szinte minden nap jött 1-2 új név a kalapba, 1-2 régebbit pedig megcáfoltak. Persze azért figyeltük a piacot, és ahogyan itt is jeleztük, a blog HIVATALOS FACEBOOK OLDALÁN igyekeztünk minden nap valami érdekességet közzé tenni. Apropó Facebook. A közösségi oldalunk látogatása tavasz óta több mint száz fővel gyarapodott, és immár megközelíti a 300 főt. Reklámok, robot lájkok nélkül. Ismerve a Newcastle hazai szurkolói bázisát, ez mindenképpen előrelépés, köszönjük!

30 Tovább

Shola Ameobi a fociról, a hitről, és hogy hogyan lett hős fekete-fehérben... újra

Mark29

Shola Ameobi olyan, mint a magyar narancs a Tanú című filmben. Na, nem kicsi, sárga és savanyú, sokkal inkább kicsit setesuta, nem olyan jó csatár, de akkor is a miénk. A szülei Nigériából vándoltak be az Egyesült Királyságba, amikor a kis Shola öt éves múlt. Ettől függetlenül ő egy igazi geordie, aki megkapja a méltó megbecsülést, ha hazatér a Tyne partjára.

Az alábbiakban egy interjút olvashattok vele, amit Daniel Storey, az Independent újságírója készített.

4 Tovább

(Szarka)lábjegyzet: Carr érte, kiváló ügynök volt

Mark29 átigazolások newcastle

Vagy mégsem? Ezt mindenki döntse el maga, viszont az biztos, hogy több mint hét év szolgálat után (három évvel a szerződésének lejárta előtt) távozik a klubtól Graham Carr chief scout, azaz a játékosmegfigyelők főnöke. A korábban a Tottenhamnél, és a Manchester City-nél és hasonló posztot betöltő egykori középpályás a Newcastleben eltöltött évek alatt sokszor nyúlt bele a tutiba, viszont néha nagyon melléfogott. Azok után , hogy Steve McCaren idején a head coach-csal egyenrangú vezetőnek számított, a Rafa Benítez érában már kisebb hatalom jutott neki. Emellett ősszel 73 éves lesz, azaz kijár a pihenés, vagy legalább is egy kicsivel nyugisabb meló. Hajtás után végigszaladunk az elmúlt hét év piszkos tizenkettőjén, azaz a Carr éra 12 legrosszabb igazolásán, de megemlítjük a legjobbakat is. Köszi mindent, Graham bá!

10 Tovább

2016/2017 szezon visszatekintés 2. rész

Mark29 champo review

Az előző részben lezártuk a 2016-os őszt, ami a kiesés okozta keserűség után többé-kevésbé biztatóra sikerült. Nem hengereltünk, a játék sem volt mindig meggyőző, de azt azért kizárhattuk, hogy annyira megcsúszik a csapat, hogy esetleg "Leeds szindrómától" kell majd tartani, és a harmadostály felé vesszük az irányt. A velünk együtt kieső csapatok közül ez a veszély inkább az Aston Villa-t fenyegette, gyorsan el is zavarták Roberto Di Matteo-t és a rutinos Steve Bruce-t ültették a helyére. Hogy ennek mi köze volt hozzánk? Megtudhattuk, az utolsó forduló utolsó perceiben. Hajtás után a második rész.

14 Tovább

2016/2017 szezon visszatekintés 1. rész

Mark29 Newcastle review

Mozgalmas, eseménydús, izgalmas, és összességében sikeres szezonon vagyunk túl. Tulajdonképpen a Newcastle egyaránt hozta a kötelezően elvárt visszajutást, és a valószínűsített bajnoki címet is, még ha nem is annyira meggyőzően, mint azt a szezon előtt a szurkolók többsége várta. Hajtás után végigrobogunk ezen a maratoni idényen, felelevenítve a legfontosabb állomásokat.

2 Tovább

Boldog Születésnapot Gazza!

Mark29 britannia Gazza

Szülinapost köszöntünk! 50 éves lett a Newcastle, a Tottenham, a Glasgow Rangers és az angol válogatott legendája Paul Gascoigne. Az egész élete egy merő hullámvasút, amiben a mélypontok sajnos a kezdetektől fogva olyan súlyosak voltak, hogy igazán a csúcsra sohasem tudott feljutni.

4 Tovább

Tippverseny 2016/2017 - Végeredmény 

tippverseny KingPeti Mark29

Igaz, hogy a szezon közben egyáltalán nem jelentkeztünk a játékunk aktuális állásával, de ettől függetlenül a tippjeiteket természetesen elraktároztuk. A szezon végeztével most elkészült az értékelés, és következhet az eredményhirdetés. A győztesekről és a nyereményeikről a hajtás után bővebben

12 Tovább

Szurkolói Foci - Gyertek!

Mark29

Szombaton szurkolói foci tornán indul el a Newcastle United Szurkolói Csapata. Az első szereplésünkre 10 évvel ezelőtt került sor. Azóta persze cserélődött a csapat, de továbbra is az a jellemző ránk, hogy az eredménytől függetlenül jól érezzük magunkat. A Blog stábjából ezúttal Ábel, KingPeti és én erősítjük a csapatot.

Ha van kedvetek és időtök, gyertek el és ha sportcuccot is hoztok, akkor semmi akadálya, hogy együtt rúgjuk a labdát. Hajtás után a részletek.

2 Tovább

Tippverseny 48. forduló: Newcastle - Barnsley 2017.05.07. 13:00 

tippverseny Mark29

Vasárnap kora délután a 2016/2017-es EFL Championship alapszakaszának utolsó fordulóját rendezik. Mind a tizenkét mérkőzés 13:00-kor kezdődik. Hátul biztos, hogy a Rotherham és a Wigan készülhet a League One küzdelmeire, de a harmadik kieső kiléte (Blackburn vagy Nottingham) még kérdéses. A tabella elején pedig az a nagy kérdés, hogy ki lesz a bajnok. Ha a Newcastle hazai pályán legalább egy pontot tud szerezni a Barnsley ellen, akkor a Brighton csak akkor lehet bajnok, ha legyőzi idegenben az Aston Villa együttesét.

A Sky úgy döntött, hogy nem a bajnoki címre összpontosít, hanem a "relegation battle-t" követi, ezért a Brentford - Blackburn és a Nottingham - Ipswich meccseket adja élőben, megosztva. 

Így aztán az utolsó találkozóra streamek nélkül maradunk.

Kövessétek (a jobboldali oldaldobozok között is elérhető) a hamvaiból feltámadt Facebook oldalunkat, a fontosabb eseményeket igyekszünk minnél gyorsabban megosztani.

A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - Barnsley 2017.05.07. 13:00

A speciális kérdés: Összejön-e a bajnoki cím?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):


Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Az utolsó forduló után összesítjük a 2016/2017-es tippversenyre leadott tippjeiteket és eredményt hirdetünk.

Hajrá Newcastle!

Mark29

22 Tovább

Tippverseny 47. forduló: Cardiff - Newcastle 2017.04.28. 20:45 (Live)

tippverseny Mark29

Nem egészen négy nap telt azóta, hogy a Newcastle matamatikailag bebiztosította a feljutást a Premier League-be. Nem sok idő, mégis mennyi minden történt azóta.

  • Benítez nem marad, mert nem kap pénzt
  • Benítez 70 millió fontot kap
  • Benítez 100 millió fontot kap
  • Adóhatósági vizsgálat, Lee Charnley-t letartóztatták
  • Pontot vonnak le, nem jutunk fel
  • Csak akkor vonnak pontot, csak ha a tartozás teljesítése ellehetetlenítené a klubot
  • Lee Charnley-t 10 órával később elengedik, anélkül, hogy bármivel megvádolnák

Röviden ennyi, azzal megfejelve, hogy a brit bulvár legalaja, azaz a S*n szerint az egész balhé Demba Ba átigazolása miatt van, aki 2011 nyarán a West ham-ből érkezett Newcastlebe. Persze, előfordulhat, habár annak idején azzal volt tele a sajtó, hogy Ba ingyen érkezett, kihasználva azt a záradékot a szerződésében, hogy ha kiesik a West Ham a PL-ből, szabadlistára kerül. Így aztán "csak" 2 millió font aláírást pénzt kellett fizetni a szenegálinak.

Azt nem mondom, hogy várjuk a fejleményeket...

Hajtás után a tippverseny kérdés!

7 Tovább

Championship 45. forduló: Cardiff City + az adóhatóság

championship Mark29

Két fordulóval a bajnokság vége előtt biztossá vált a Newcastle United feljutása a Premier League-be, így aztán akár azt is mondhatnánk, hogy tét nélküli mérkőzésen lépünk pályára Walesben. Természetesen ez nem teljesen igaz. A péntek esti - egyébként ismét TV-s - meccs megnyerésével komoly nyomást helyezhetnénk a Brightonra, akik másnap fogadják a teljesen kiszámíthatatlan Bristol City-t.

10 Tovább

Tippverseny 46. forduló: Newcastle United - Preston North End, 2017.04.24. 20:45 (Live)

tippverseny champo Mark29

Pár nappal ezelőtt Chris Hughton ismét megtapasztalta, hogy milyen feljutni a Premier Leaguebe, ma este pedig a Newcastle is bebiztosíthatja helyét az elő osztályban. A hétvégén kikaptt a Brighton, a Huddersfield és a Reading is, azaz minden kedvezően alakult. A tabella 11. helyén tanyázó Preston számára nem bír komoly téttel az összecsapás. A playoff helyek megszerzésére nincs esélyük, de kiesni sem tudnak. Ettől persze még nem valószínű, hogy asszisztálni jönnének a St. James' Parkba.

Újabb TV-s meccs, streamekre fel! Irány a Premier League! 

tippverseny champo Mark29

A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Newcastle United - Preston North End 2017.04.24. 20:45 (Live)

A speciális kérdés: Lesz-e kiállítás a legalább 3 gól a mérkőzésen?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):


Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

Mark29

10 Tovább

Championship 44. forduló: Preston North End

champo Mark29

Hétfő este a Sky Sports által is élőben közvetített mérkőzésen fogadjuk a Preston North End csapatát. A forduló talán legérdekesebb része azonban már szombaton délután elkezdődik. Ugyanis ha a Huddersfield hazai pályán kikap a rájátszásért teperő Fulhamtől, akkor egy győzelemmel biztossá válhat a Newcastle visszajutása a Premier Leaguebe. A Prestoniak persze azon lesznek, hogy ez ne sikerüljön. Nyolc okuk is van rá.

5 Tovább

Tippverseny 45. forduló: Ipswich - Newcastle 2017.04.17. 16:00 (Live)

Mark29 tippverseny champo

A Leedstől elszenvedett egyenlítő gólt a 95. percben azt jelenti, hogy jelenleg a hátralévő 4 mérkőzésen legalább 8 pontot kell összeszednie a csapatnak, hogy meglegyen a PL tagság. A bajnoki cím is összejöhet, de a Brightont szerintem felejtsük el. Most sokkal fontosabb, hogy a Huddersfield elkezdje szórni a pontokat.

Legutóbb a 2009/2010-es szezonban látogattunk a Portman Roadra, és 4:0-val intéztük el a traktorosokat. Most valószínűleg pályára lép majd egykori játékosunk, Steven Taylor is a Newcastle ellen. 

A mérkőzést a Sky ugyan nem közvetíti, de több külföldi csatorna igen! Streamekre fel!

A mai napon 57 éves Rafa Beníteznek szép ajándék lenne 3 pont holnap délután.

A TIPPEKET E-MAILBEN VÁRJUK, a newcastleblogtipp@gmail.com-ra!

Ipswich Town - Newcastle United 2017.04.17. 16:00 (Live)

A speciális kérdés: Lesz-e kiállítás a legalább 4 sárga lap a mérkőzésen?

A tippeket várjuk a lenti minta alapján (legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel):


Játékban szereplő név:

Végeredmény:

Gólszerzők: .......... ill. ..............

Speciális kérdésre a válasz:

További jó tippelést mindenkinek!

Hajrá Newcastle!

Mark29

25 Tovább

Tippverseny 44. forduló: Newcastle - Leeds 2017.04.14. 20:45 (Live on Sky Sports)

tippverseny champo Mark29

Pénteken este rendezik a Newcastle United - Leeds United mérkőzést, Championship 42. fordulójának rangadóját. Amellett, hogy egy izgalmas derbi várható, egy tv-s meccsen, abból a tekintetből is érdekes összecsapás várható, hogy most már komolyan megy a számolgatás a bajnokság végkimenetele tekintetében. Amennyiben a Newcastle nyerni tud a Leeds ellen, majd húsvét hétfőn az Ipswich otthonában, akár már fel is juthat, ha a Huddersfield ezalatt nem nyeri meg a Preston elleni hazai, és a Derby County elleni idegenbeli mérkőzését. A Leeds pedig be szeretné biztosítani a rájátszát érő helyek egyikét magának, mert a jelenlegi harmadik és hetedik között összesen csak hét pont a differencia. Na de ne szaladjunk ennyire előre. Hatás után rövid beharang és TIPPVERSENY kérdés.

15 Tovább

PREMIER LEAGUE TABELLA

Előző mérkőzés

Következő mérkőzés

Facebook

Utolsó kommentek